×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz

2021.09.14 - 10:49
Megosztás:
Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz
Nagyon fontosnak nevezte kedden az oktatási miniszter a vidéki diákok hozzáférését a legújabb technológiákhoz.

Sorin Cîmpeanu a Prahova megyei Bucov település iskoláját kereste fel, ahol átadtak egy korszerű laboratóriumot. Az eseményen tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki oktatás felzárkóztatásához biztosítani kell a diákok hozzáférését az új technológiákhoz.

A miniszter elmondta, hogy a korszerű laboratórium átadása egy kísérleti program része, amit az egész országra ki szeretnének terjeszteni. A terv az, hogy megyénként legalább harminc iskola legyen felszerelve az új technológiákat integráló laboratóriumokkal, amelyekben 3D nyomtatókkal és szkennerekkel, virtuális valóság szemüvegekkel ismerkedhetnek a diákok.

Sorin Cîmpeanu hozzátette, a korszerű eszközök segítségével a tanulók a világ bármelyik sarkában létező fizika, kémia vagy biológia laboratóriumok által nyújtott lehetőségeket élvezhetik.

AGERPRES

Cîmpeanu: még nem hagyták jóvá a diákok beoltására vonatkozó szülői szándéknyilatkozat formanyomtatványát
Még egyetlen iskola sem kért mobil oltóegységeket a diákok immunizálására, mivel még nem véglegesült a diákok beoltására vonatkozó szülői szándéknyilatkozat formanyomtatványa - tájékoztatott kedden Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.
Néhány tucat tanuló tüntetett hétfőn a fővárosban, a Győzelem (Victoriei) téren
Néhány tucat tanuló tüntetett a fővárosban, többletberuházásokat, a Meleg étel program kiterjesztését, korszerű kerettantervet követelve.
Cîmpeanu: az elmúlt öt napban 4520 tanuló kapta meg a koronavírus elleni vakcinát
Az elmúlt öt napban 4520, tizenkét és tizenkilenc év közötti tanuló kapta meg a COVID-19 elleni védőoltást - tájékoztatott szombaton Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.
Cookie