×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz

2021.09.14 - 10:49
Megosztás:
Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz
Nagyon fontosnak nevezte kedden az oktatási miniszter a vidéki diákok hozzáférését a legújabb technológiákhoz.

Sorin Cîmpeanu a Prahova megyei Bucov település iskoláját kereste fel, ahol átadtak egy korszerű laboratóriumot. Az eseményen tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki oktatás felzárkóztatásához biztosítani kell a diákok hozzáférését az új technológiákhoz.

A miniszter elmondta, hogy a korszerű laboratórium átadása egy kísérleti program része, amit az egész országra ki szeretnének terjeszteni. A terv az, hogy megyénként legalább harminc iskola legyen felszerelve az új technológiákat integráló laboratóriumokkal, amelyekben 3D nyomtatókkal és szkennerekkel, virtuális valóság szemüvegekkel ismerkedhetnek a diákok.

Sorin Cîmpeanu hozzátette, a korszerű eszközök segítségével a tanulók a világ bármelyik sarkában létező fizika, kémia vagy biológia laboratóriumok által nyújtott lehetőségeket élvezhetik.

AGERPRES

„és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig”
Kétszeresen is aktuális gondolattal búcsúztatták a Református Gimnázium végzőseit a Láncos-templomban megtartott ballagási istentiszteleten az áldozócsütörtöki ige nagyon jó útravaló is, s bár búcsúzásról szól, benne van az örökké együttlét ígérete is.
Kicsengettek a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban
A legfontosabb az, hogy minden lépés legyen számotokra élvezetes, és akkor lehettek elégedettek — mert a célhoz vezető út legalább olyan fontos, mint a cél maga. Hat osztály 164 diákja vett képletesen búcsút az iskolától, s indult új kihívások felé.
Magyarországi diákok a Kalazanciban
Sátoraljaújhelyi diáktársaikat fogadták a kalazancisok a Határtalanul!-program keretein belül. A magyarországiaknak a nagykárolyi diáktársaik megmutatták a környék fontosabb emlékhelyeit.
Cookie