×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Sorin Cîmpeanu: Kapnak védőmaszkokat az iskolába visszatérő tanulók

2021.01.29 - 15:40
Megosztás:
Sorin Cîmpeanu: Kapnak védőmaszkokat az iskolába visszatérő tanulók
Védőmaszkokat fognak kapni az iskolába visszatérő tanulók, több mint 37 millió maszk van raktáron csak a közoktatásban tanulók számára - jelentette ki pénteken Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

'A legutóbbi jelentések szerint országszerte több mint 37 millió védőmaszk van raktáron a tanulók számára. Emellett elrendeltem, hogy minden harmadik nap küldjenek helyzetjelentést az iskolákból a raktáron levő fertőtlenítőszer mennyiségéről. Az iskolák fel vannak tehát készülve, ha megszületik a döntés az újranyitásról' - mondta Câmpeanu az oktatási tárca által az egészségügyi minisztériummal és a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottsággal (CNCAV) partnerségben, a pedagógusok számára megszervezett online webkonferencián.

A miniszter leszögezte, szeretné, ha a tanulók visszatérnének az iskolapadba a második félév kezdetén, de erről február 2-án születik majd döntés.

Cîmpeanu magyarázata szerint ugyanakkor megmarad a hibrid (párhuzamosan online és fizikai jelenléttel zajló) tanítás azokban az iskolákban, ahol vannak olyan pedagógusok és diákok, akiknek az egészségügyi állapota megköveteli az otthonmaradást. AGERPRES

Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
Cookie