×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Sorin Cîmpeanu: hétfőtől ellenőrzik az iskolákban az egészségvédelmi szabályok betartását

2021.10.04 - 11:00
Megosztás:
Sorin Cîmpeanu: hétfőtől ellenőrzik az iskolákban az egészségvédelmi szabályok betartását
Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter bejelentette, hogy október 4-én, hétfőn elkezdik az iskolákban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos valamennyi egészségvédelmi szabály betartásának ellenőrzését.

'Ragaszkodtam hozzá, hogy belefoglalják a CNSU határozatába is az ellenőrzések szigorítását a tanfelügyelőségek, egészségügyi igazgatóságok és minden más illetékes hatóság részéről. Ez szerepel a közös miniszteri rendeletben is' - fejtette ki a miniszter a Digi 24-nek nyilatkozva vasárnap este.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a fertőzöttségi rátának az a küszöbértéke, amely fölött az iskoláknak át kell áttérniük az online oktatásra, a miniszter azt válaszolta: a megyei vészhelyzeti bizottságok határoznak arról az adott települést karanténba helyező rendeletükben, hogy milyen tevékenységek folytatása megengedett a vesztegzár időszaka alatt.

Cîmpeanu ismételten felhívta a szülők figyelmét, hogy ne küldjék gyerekeiket az iskolába, ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket észlelnek rajtuk.

Azt is elmondta, hogy a tanulók iskolai tesztelésének költségeit az állami büdzséből fedezik a központi közbeszerzési hivatalon (ONAC) keresztül. Nyomatékosította, hogy ezek nyáltesztek, amelyek elvégzésére nincs szükség szakképzett személyzetre, akár maguk a gyerekek is használni tudják.

AGERPRES

Felelősségre vonják a főtanfelügyelőket
Felelősségre vonják a tanfelügyelőségek vezetőit azokban a megyékben, ahol késik az iskolások ingázási költségeinek és az ösztöndíjaknak a kifizetése - jelentette be szerdán az ügyvivő oktatási miniszter.
Legyenek tisztában jogaikkal!
Az elmúlt hónapban a munkaügyi felügyelőség nem csak az ellenőrzésre és bírságolásra fókuszált, hanem a munkavállalók tájékoztatása céljából több tematikus kampányt is szervezett.
Egy hét zene és képzőművészet…
Harmadik nekifutásra, november 11-től végre sikerült lebonyolítani A zene összeköt — XIII. Hám Zenei Versenyt, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum házi zenei versenyét, melyet a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ támogatásával, ezúttal online felületen rendeztünk meg.
Cookie