×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Sörben is fürdik majd a VB-győztes válogatott

2022.11.21 - 17:39
Megosztás:
Sörben is fürdik majd a VB-győztes válogatott
Elképesztő mennyiségű sör maradt a felültetett Budweiser nyakán, valószínűleg beperli a FIFA-t és szerződésszegésért feljelenti Katart is (Fotó: fwc22.budweiser.com/en-us)
A Budweiser úgy döntött, hogy a katari labdarúgó-világbajnokságon el nem adott alkoholos söröket az a válogatott viheti magával haza, amely megnyeri a december 18-án megrendezésre kerülő finálét.

Az igazi szurkoláshoz elengedhetetlen a sör is, ám a sok szempontból rendhagyó katari világbajnokságon ez a mondhatni íratlan szabály sem érvényes, miután az előzetes engedékenységet visszaszigorította a házigazda ország, és két nappal a 
VB kezdete előtt gyakorlatilag betiltotta az alkoholfogyasztást a stadionokban és az utcákon.
A hirtelen és nem  várt döntés következtében nem csak a szurkolók maradtak hoppon (és szomjasan), de a világ második legkelendőbb sörmárkája, a Budweiser is — amely tavaly 75 millió eurós szerződést kötött Katarral, de végül a gyártó most nem tudja értékesíteni a termékét. Az alkoholfogyasztás csak a szurkolói zónákon belül, korlátozott területeken megengedett, ráadásul ott sem korlátlanul: minden szurkoló legtöbb négy korsó sört vásárolhat, korsóját körülbelül 15 euróért.

Nos, a nem fair play módon felültetett Budweiser nyakán rengeteg sör maradt, amit úgy tűnik, a győztes válogatott tagjai között osztanak majd szét — legalábbis erre utal a gyártó hivatalos twitter-oldalán közzétett, hatalmas raklapnyi söröket ábrázoló fotója, és a szöveg is: „Új nap. Új bejegyzés. A győztes ország kapja a megmaradt sört. Ki lesz a szerencsés?”

hirek/2022/november/sor-2.jpg

Nagy valószínűséggel a sörmárka nem csak a győztes csapatot fürdeti majd meg a habzó itókában, de beperli a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) is, mivel kizárólagossági szerződést kötöttek velük, és Katart is feljelentheti, amiért megszegte a FIFA-val kötött megállapodásokat, amelyek többek között arra kötelezik a házigazdát, hogy tartsa tiszteletben a szponzorokkal kötött szerződéseket.

Hírszerkesztő