×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Sokakat vonzott a kisállatexpó

2022.01.11 - 07:41
Megosztás:
Sokakat vonzott a kisállatexpó
Fotók: SZFÚ
A nagykárolyi Colibri Galambtenyésztő Egyesület szervezésében január 8–9-én nemzetközi díszgalamb-, tyúk- és nyúlkiállításnak adott otthont a helyi Simion Bărnuţiu Szakközépiskola sportterme.

A kisállatexpót szombaton 14 és 20, vasárnap pedig 9 és 15 óra között lehetett látogatni a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó, hatályban lévő intézkedések betartása mellett.

„Az utolsó pillanatban kaptuk meg az engedélyt az expó megszervezéséhez, és mivel sorra jönnek a szigorítások, később lehetőségünk sem lett volna a kiállítás megtartására. Tavaly el is maradt az eseményünk, idén pedig kompromisszumot kötöttünk a szervezésben, hiszen magyarországi társegyesületeink részéről nem is tudtak jönni tenyésztők a madárinfluenza terjedése miatt. Az idei expón 120 galambot, 74 nyulat és 30 baromfit tekinthettek meg a látogatóink. A kiállítók csak a Colibri Galambtenyésztő Egyesület tagjai voltak. Egyesületünk nagykárolyi tenyésztők mellett a környező településekről érkezett tagokat is számlál.

hirek/2022/januar/11/kisallat-2.jpg
hirek/2022/januar/11/kisallat-3.jpg
hirek/2022/januar/11/kisallat.jpg

Sokakat vonzott a kiállításunk, hiszen mintegy félezer érdeklődő volt rá kíváncsi. Nagyon sok család érkezett, a gyermekeknek nagyon tetszettek a nyulak, melyek közül kiemelkedett a székely nyúl nevű fajta, mely egyedi látványosságnak számított. A galamboknál a korábbi években megszokott felhozatalt láthatták: kolozsvári pergőgalambból volt a legtöbb, mivel az közkedvelt fajta a környékünkön. Versenyen a kiállított galambokat két egyesületi tagunk bírálta, de nem is ezen volt a hangsúly, sokkal inkább a kiállításra fókuszáltunk, semmint a megmérettetésre. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy megszervezhessük ezt az eseményt. Köszönettel tartozunk az iskola vezetőségének, amiért rendelkezésünkre bocsátotta a termet” — mondta Somogyi Attila, a nagykárolyi egyesület képviselője. SZFÚ

 

Doni emléktúra — a szervezők köszönete
Népes csoport tette meg az idei doni emléktúra útvonalát.
Segítenek az adóigazolás átvételében is
Nagykárolyban a parkolóhelyek igénylésekor benyújtott kérelmekhez csatolni kell az adóigazolást is, melynek beszerzésében ettől a héttől kezdődően segítséget nyújtanak a Helyi Közterület-fenntartó Igazgatóság keretében működő parkolási részleg munkatársai is.
Emlékmenet: jubileumi kiadás
Január 15-én immár tizedik alkalommal kerül megtartásra az az emléktúra, amellyel a Don-kanyarban elesett magyar honvédekre emlékeznek.
Cookie