×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Seletye nélkül is megrendezik a futamot

2020.07.31 - 12:56
Megosztás:
 • Seletye nélkül is megrendezik a futamot
  Balesetet szenvedett, ezért nem lehet ott a Rally Sprint-bajnokság második fordulóján Seletye Dávid versenyigazgató. Viszont a negyvenhárom nevező rajthoz áll, és megküzd majd a pontokért.

  Szombaton a szatmárnémeti Transilvania sugárúton rendezik meg a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság tizenötödik kiírásának a második fordulóját, de ez lesz az első alkalom, amikor nem Seletye Dávid lesz az aktuális versenyigazgatója. A Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókjának a vezetője ugyanis csütörtök délután autóbalesetet szenvedett a Lázári irányába vezető megyei úton. „A szemből jövő sofőr áthajtott sávra és velem szembe jött. Én el akartam kerülni a frontális ütközést, és elrántottam a kormányt, így az árokba landoltam. A vétkes sofőr viszont meg sem állt, hajtott tovább” — panaszolta Seletye, akit kórházba szállítottak, de péntekre már hazaengedtek. Két csigolyája repedt meg, így legalább egy hónapig odahaza kell pihennie. Ez egyben azzal is jár, hogy nem tudja a következő egy hónapra tervezett versenyeket sem szervezni, a mostani fordulót pedig veje, Demjén Dániel fogja „levezényelni”.

  A verseny ma reggel kezdődik, és 43 pilóta áll majd rajthoz különböző kategóriákban. Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt későn, június 13-án kezdődött az idény. Az első fordulót a hagyományoknak megfelelően az ACR Gorunului utcai gyakorlópályán rendezték, ahol „csak” 35 pilóta mérkőzött meg. Akkor, és most is szigorú járványügyi intézkedések mellett zajlik majd a futam, így várható lesz, hogy a Szamos-töltés oldalán megálló nézőket néha felszólítják majd a rendfenntartók vagy a szervezők, hogy menjenek tovább. Legtöbb háromfős csapatok lehetnek majd a zárt gépparkban.

  Reggel 8 órakor kezdődnek a versenygépek műszaki vizsgálata, 10 órától pedig az első mért köröket teszik meg a pilóták. Ez azt jelenti, hogy kora reggeltől lezárják majd a Transilvania sugárutat a közúti forgalom elől, az otthagyott parkoló autókat pedig elszállítják. Várhatóan 16 órakor rendezik a díjkiosztó ünnepséget, így estére ismét nyitva lesz a közúti forgalom előtt a sugárút.

  Pesek Attila

  Cookie