×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Segítünk Szatmárról

2020.04.16 - 14:52
Megosztás:
Segítünk Szatmárról
Újabb civil kezdeményezés indult Szatmárnémetiben a koronavírus-fertőzés által különösen veszélyeztetettek megsegítésére.

Krízishelyzetben különösen nagy szükség van az összefogásra és a szolidaritásra. Bogdan Fuşle szatmárnémeti vállalkozó Ajutăm din Satu Mare (Segítünk Szatmárról) néven hozott létre egy Facebook-csoportot, ebben kérhetnek segítséget mindazok, akik számára az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése is gondot okoz. A csoportnak jelenleg több mint 6500 tagja van, de a közösségi oldal mellett a 0361.406.517-es telefonszámon is igényelhető a segítség naponta 9 és 18 óra között. A segítséget felajánló civilek azt vállalják, hogy házhoz szállítják az alapvető élelmiszereket és gyógyszereket a rászorulók számára, maximálisan betartva az előírt egészségügyi intézkedéseket, a szükséges termékek árát az igénylő fizeti, a gyógyszerek és élelmiszercsomagok kiszállítása ingyenes. A kezdeményezéshez csatlakozó önkénteseket az Egészségügyi Világszervezet és a Vöröskereszt előírásainak megfelelően képezik ki, a csoport a Kolozsváron már működő, hasonló jellegű kezdeményezés mintájára fejti ki tevékenységét. A kapcsolattartás a lakóközösségeken keresztül valósul meg. A különböző területekre felelősöket jelölnek ki, akik tartják a kapcsolatot az ő területükön élő, segítségre szoruló személyekkel. A csoport együttműködik a közegészségügyi igazgatósággal, a prefektúrával, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal, a Szatmár Megyei Tanáccsal és a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel. Aki szeretne bekapcsolódni a kezdeményezésbe, és tud segíteni, az ajutamsm.ro oldalon megteheti.

 

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Alig több mint százan szorulnak kórházi ápolásra
A járványgörbe laposodásának köszönhetően napok óta folyamatosan és jelentősen csökken az intézményes ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, amely pénteken már csak alig valamivel haladta meg a százat.
Cookie