×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Segítséget ajánl az önkormányzat a rászorulóknak

2022.01.14 - 19:05
Megosztás:
Segítséget ajánl az önkormányzat a rászorulóknak
A kolcsi önkormányzat nemcsak a közintézmények fűtésére, indokolt esetben az utak tisztítására, de az egyedülálló, idős, beteg vagy mozgássérült személyek ellátására is figyel.

Kolcs község polgármesteri hivatala különös figyelmet szentel a hideg téli időszakban az idősekre és a magányosokra — tájékoztatott Kallós Zsolt polgármester. A község közösségi oldalán közzétett felhívásban arra kérik a lakosokat, hogy jelezzék a hivatalban, ha olyan egyedülálló idős, beteg vagy mozgássérült személyről tudnak, aki a napokban tapasztalt szélsőséges időjárási körülmények között segítségre szorul a ház körüli tevékenységek elvégzésében (favágás, hó eltakarítása, gyógyszer vagy élelmiszer beszerzése). A hivatalba befutott lakossági jelzések kezelését a szociális referens irányítja, a segítségnyújtásban a szociális munkások állnak a rászorulók rendelkezésére, magyarázza az elöljáró, hozzátéve, hogy Kolcs község lakossága elöregedőben van, de nagyon sok a magányos ember is.
Kallós Zsolt elmondta, hogy a polgármesteri hivatal bővítette a gépparkját olyan munkagéppel, amely alkalmas a hóeltakarításra és az utak tisztítására is. A Belarus márkájú új traktort és hóekét a 2021-es év utolsó napjaiban vásárolta az önkormányzat, a munkagép természetesen nem csak a hó eltakarításában tesz majd jó szolgálatot, hanem komoly segítséget jelent majd a község területén szükségessé váló különböző munkálatok elvégzésében is, magyarázza a polgármester.
A tartóssá vált dermesztő hidegben arra is oda kellett figyelni, hogy azokban a közintézményekben is fűtsenek be néha, amelyeket nem használnak állandóan (pl. kultúrotthonok), hogy ne fagyjanak el a vízvezetékek, magyarázza az elöljáró, hozzátéve, hogy az iskolákban nincsenek problémák, a fűtés állandó, van elegendő tűzifa, ellátják a szamoslippói iskolát is. Jól működik a diákok ingáztatása is, a községnek van egy iskolabusza, és a polgármesteri hivatal bérel egy nagy buszt is, amivel kényelmes és biztonságos körülmények között jutnak el az óvodások és az iskolások is a tanintézetekbe, majd onnan haza.

Elek György

 

Halálos gyalogosgázolás Kiskolcson
Tragikus közlekedési baleset történt csütörtökön reggel a 193-as megyei út Kiskolcson átvezető szakaszán, ahol egy mikrobusz elsodort egy 74 éves gyalogost.
Teljükben a beruházások Kolcs községben
Kallós Zsolt Eduárd, Kolcs község polgármestere a községben zajló beruházásokról tájékoztatta lapunkat. Más községekhez viszonyítva nagyon sok az elmaradás, ezeket igyekszik pótolni a községvezetés, keresve az adódó finanszírozási lehetőségeket.
Sokat kell tanulni, sok az új feladat
Kallós Zsolt, Kolcs község polgármestere új alapokra helyezi a helyi közigazgatást, a jelentősebb beruházási munkálatokat pályázati úton elnyert forrásokból igyekszik finanszírozni. A legnagyobb gondot a földgázhálózat kiépítésének a folytatása jelenti.
Cookie