×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta szabja meg,hogy következő héten milyen rendszer szerint zajlik az oktatás

2021.09.20 - 13:17
Megosztás:
S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta szabja meg,hogy következő héten milyen rendszer szerint zajlik az oktatás
Minden esetben a pénteki napon jegyzett fertőzöttségi ráta alapján kell meghozni a döntést arról, hogy az adott településen milyen rendszer szerint zajlik az oktatás a következő héten - szögezte le hétfőn az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu annak kapcsán beszélt erről a Digi 24 televízió egyik műsorában, hogy az Ilfov megyei Afumaţi településen bejelentették, hogy hétfőtől áttérnek az online oktatásra, mivel azonban időközben csökkent a fertőzöttségi ráta, a hatóságok utólag felülvizsgálták a döntést és közölték, hogy keddtől visszaállhat a jelenléti oktatás.

A tanügyminiszter hangsúlyozta, az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletében világosan leszögezik, hogy a pénteki fertőzöttségi ráta alapján kell megszabni a következő héten követendő tanítási forgatókönyvet. "A péntek pénteket jelent, nem vasárnapot, nem hétfőt, nem keddet" - fogalmazott.

A tárcavezető hozzátette, az Egészségügyi Igazgatóság (DSP) honlapján közzétett adatok értelmében pénteken összesen 13 - Szatmár, Kolozs, Szeben, Krassó-Szörény, Neamţ, Arad, Dolj és Szilágy megyei - településen haladta meg a 6 ezreléket a fertőzöttségi ráta.

"Csak ezeken a településeken van jogi alap arra, hogy az iskolák áttérjenek az online tanrendre, minden más település esetében a hatóságok elhibázott közbelépéséről van szó, amely az oktatási és az egészségügyi miniszter által kiadott rendelet megsértésének minősül. Nem lehet így játszadozni a gyerekekkel" - nyomatékosította.

Cîmpeanu azt mondta, felszólította az Ilfov megyei tanfelügyelőséget és a többi illetékes hatóságot, hogy "haladéktalanul orvosolják a helyzetet", ugyanakkor kérte minden tanfelügyelőtől, hogy "figyelmesen olvassák el" a közös miniszteri rendeletet és alkalmazzák azt, mert minden lehetséges helyzetet szabályoz. AGERPRES

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie