×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta lesz irányadó a tanintézetek következő heti működési módja tekintetében

2021.09.01 - 13:01
Megosztás:
S. Cîmpeanu: a pénteki fertőzöttségi ráta lesz irányadó a tanintézetek következő heti működési módja tekintetében
A pénteki napon jegyzett fertőzöttségi ráta alapján születik döntés arról, hogy az adott településen milyen rendszer szerint zajlik az oktatás a következő héten - jelentette be szerdán az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu Ioana Mihăilă egészségügyi miniszterrel közösen ismertette az új tanévben érvényes járványügyi szabályokat összefoglaló rendeletet.

A tanügyminiszter azt mondta, a közegészségügyi igazgatóságok honlapján feltüntetett fertőzöttségi rátát tekintik a hivatalos adatnak, ezt veszik figyelembe a tanintézetek működési módjának megszabásakor.

"Pénteken valamennyi iskola megtudja, miként működik majd a következő héten" - fogalmazott a tárcavezető.

Sorin Cîmpeanu ugyanakkor rámutatott, fertőzési gócok kialakulása esetén fennáll a lehetősége annak, hogy nemcsak osztály-, hanem iskolaszinten felfüggesszék a tanítást. AGERPRES

Már csak két Szatmár megyei község 6 ezreléken felüli
A legtöbb megyebeli községnek és városnak tovább csökken a fertőzöttségi szintje, s a jelenleg 23, vörös besorolás alá eső település mutatói nem olyan nagyok, mint két-három héttel korábban voltak. A gyógyultak száma ismét bőven több, mint a friss fertőzötteké.
Valeriu Gheorghiţă: a teljeskörű beoltottság legalább 20-szor csökkenti az elhalálozás kockázatát
A teljeskörű beoltottság legalább 20-szor csökkenti annak rizikóját, hogy a koronavírussal való megfertőződés elhalálozáshoz vezessen - jelentette ki szerdán Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) elnöke.
Cseke Attila az uniós egészségügyi biztostól és lengyel hivatali kollégájától kért segítséget Románia számára
Újabb telefonbeszélgetésre került sor szerdán Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Stella Kyriakides uniós egészségügyi biztos között.
Cookie