×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ruhagyűjtést szerveztek Gencsen a rászorulóknak

2021.09.08 - 19:00
Megosztás:
Ruhagyűjtést szerveztek Gencsen a rászorulóknak
Több száz kiló ruha gyűlt össze az Együtt a jó dolgokért – Together For Good Things Egyesület ruhagyűjtési akciója során / Fotó: Magánarchívum
Az Együtt a jó dolgokért – Together For Good Things Egyesület ruhagyűjtési akciót szervezett az elmúlt hét végén a rászorulók megsegítése érdekében. A gyűjtés hatalmas sikert aratott.

A gencsi Együtt a jó dolgokért – Together For Good Things Egyesület ruhagyűjtési akciót szervezett azzal a céllal, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy a megunt, kinőtt vagy a már éppen nem divatos ruhákat nem kell eldobni. Az egyesület tagjai ugyanis tisztában vannak a ténnyel, hogy rengeteg olyan ember van, aki rászorulna és örülne azoknak a ruhadaraboknak is, amiket a szerencsésebb embertársaik kiselejteznek.

Récsey Andor, az Együtt a jó dolgokért – Together For Good Things Egyesület elnöke örömmel számolt be lapunknak arról, hogy két igencsak sikeres napon vannak túl. „A ruhagyűjtés ötlete először egy egyesületi megbeszélésen merült fel, az egyesület tagjaival megvitattuk, miképpen lehet ezt kivitelezni. Az ötletet szavazásra bocsátottuk, az eredmény pedig magáért beszélt, a tagok egyhangúlag voksoltak a gyűjtés megvalósítása mellet, így munkához is láttunk. Szeptember 4–5-én 9 és 20 óra között tartott a ruhák gyűjtése. Érkeztek többek között felnőtt-, gyermek- és babaruhák, alkalmi öltözékek, cipők, kabátok, melegebb, őszi/téli holmik, ágyneműk. Kialakítottunk egy gyűjtőhelyet a gencsi kultúrotthonban, ahol a rengeteg ruhát el tudtuk 'raktározni'. Örömmel mondhatom, hogy a kétnapos gyűjtőakció során több száz kiló ruhát sikerült összegyűjtenünk. Tudtuk, hogy sikeres lesz az akció, de azért nem számítottunk ilyen nagy mennyiségre. Nemcsak Gencsről, hanem a környező falvakból is érkeztek ruhák: Mezőteremről, Mezőfényről, Kaplonyból, Piskoltról, de még Nagykárolyból is. Jó látni azt, hogy az emberek örömmel segítenek. A ruhákat az elkövetkező napokban átnézzük, kiválogatjuk, külön a gyermek- és felnőttruhákat. Ha sikerül kiválogatni, fel szeretnénk ajánlani egy árvaháznak vagy akár többnek is a mennyiségtől függően, a felnőttruhákat pedig a hajléktalanszállónak ajánlanánk fel” — magyarázta Récsey Andor.

A hatalmas sikerre való tekintettel az egyesület úgy döntött, a közeljövőben szeretne még ilyen jellegű akciókat szervezni. A rendkívül eredményes akció is azt bizonyítja, hogy egy közösség rengeteg jó dolgot tehet, amennyiben összefog. Az pedig, hogy más közösségek is csatlakoztak az akcióhoz, megmutatja, hogy nincsenek határok, ha segítségnyújtásról van szó.

Kallós András

Felborította a markológépet
Nem megszokott balesetet rögzítettek tegnap délelőtt a térfigyelő kamerák az 1F országúton, Gencs külterületén: markológépet borított fel egy kisfurgon.
Közösséggé formálódott baráti társaság
Közel ötven lelkes fiatal vett részt Szentegyházán az idei Egyházmegyei Ifjúsági Táborban, ahol Isten jelenlétét keresték a természetben, felebarátaikban és az eucharisztiában.
Vasárnap szentelik a dabolci nagyharangot
Egy közösség, egyházközség életében mindig fontos esemény a harangszentelés — hát még ha olyan kis közösségről van szó, ahonnan több mint száz éve hiányzik a nagyharang kondulása.
Cookie