×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Rossz emlékű helyszínen játszik a VSK

2021.09.24 - 16:35
Megosztás:
Rossz emlékű helyszínen játszik a VSK
Az elmúlt idényben 5–0-s vereséget szenvedett a Dési Someșul otthonában a VSK labdarúgócsapata, most viszont ott kell megszerezze a szatmári legénység az idénybeli első pontot.

Sérültektől megtizedelt kerettel utazik a Szatmárnémeti VSK Désre abban a reményben, hogy megszakad a negatív sorozat, és négy vesztes bajnoki találkozó után megszerzi az első pontot is a Liga 3 idényében.
Bár Ritli Zoltán edző továbbra is nyugalomra int, a csapat mégis nagy nyomás alatt játszik, mivel a klub vezetői elégedetlenségüknek adtak hangot azután, hogy a VSK-t a Szilágysomlyói Someșul is verte 3–0-ra Szatmárnémetiben. Mint arról beszámoltunk, a játékosok és a szakmai vezetők akkor kapják meg fizetésüket, amennyiben a következő öt bajnoki mérkőzésen legalább 9 pontot szereznek. 
Egyelőre egyetlen pont sem szerepel a VSK neve mellett a Liga 3 10-es csoportjában, és ezzel sereghajtó. Ebben a helyzetben volt a szombati vendéglátó Dési Someșul is, viszont a Szamos-parti alakulat kapott némi segítséget a megyei társától, a Kolozsvári CFR II-től, hiszen a bajnok együttes második számú csapata többnyire tizenéves ifikkel állt fel. Így a désiek begyűjthették az első három pontjukat, és át is adták utolsó helyüket a táblázatban a VSK-nak. 
A Someșul az első három bajnoki meccsen csak 3 rúgótt és 9 kapott gólig jutott. Ezzel a csoport második leggyengébb védelmével, és harmadik leggyengébb csatársorával rendelkezett. Így érthető, hogy meglepetés volt a múlt heti, kolozsvári 2–1-es győzelmük. 
Dan Şomcherechi edző legénysége szombaton bizonyíthatja, hogy nem volt véletlen a CFR II elleni siker, viszont Ritli Zoltán edző csapatának játékában nem fér bele több hiba.
„Próbálunk helyre jönni lelkileg is. De nem kell pánikolni, hiszen a bajnokság még nagyon hosszú. és csapat egész biztos nem fog kiesni” – mondta optimistán Rilti, aki elismerte, sok a sérültje a keretben, ugyanakkor Călin Vădan sem játszhat Désen a múlt heti piros lapja miatt.
Ritlit megkérdeztük arról is, hogy lát-e esélyt arra, hogy a következő öt fordulóban megszerezzék a 9 pontot. „Nem tudok előre látni. Ha a szerencse mellettünk áll, akkor már most legalább három pontunk lett volna” – véli a szakvezető. 
A Szatmárnémeti VSK-nak egyébként nincsenek kellemes emlékei az elmúlt idénybeli dési vendégeskedésről: a 15. forduló találkozóján 5–0-ra kapott ki Ritli csapata. 
A szombati Dési Someșul – Szatmárnémeti VSK mérkőzés 17 órakor kezdődik, és a Kolozs megyei együttes facbook-oldalán (facebook.com/fcsomesuldej) lehet követni majd az élő képes közvetítést.

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 5. FORDULÓ

Szombat, 17.00
Dési FC Someşul – Szatmárnémeti Városi Sportklub
CS Luceafărul Nagyvárad – Kolozsvári FC CFR 1907 II
Nagysomkúti CS Progresul – Nagyváradi Atlétikai Club 1910
Zilahi SCM – Félixfürdői CS Lotus B
Szilágysomlyói CS Sportul 2007 – Nagybányai CS Minaur 
 

Ritli improvizált, de beváltak a taktikai váltásai
Ritli Zoltán, a Szatmárnémeti VSK edzőjének a nyilatkozata a Félixfürdői Lotus elleni 2–2-es labdarúgó Liga 3-as mérkőzés után.
Beindult végre a pontgyártás?
Cosmin Zamfir kétszer is válaszolni tudott Vlad Costea góljaira, így a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata pontot szerzett idehaza a Liga 3 10-es csoportjának éllovasával, a Lotusszal.
Târgoviștén folytatják a lányok
Târgoviștén, a helyi Városi Sportklub csapata ellen játszik szombat késő délután a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.
Cookie