×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Romániai kórházakban fognak kezelni palesztin gyerekeket

2024.05.17 - 14:26
Megosztás:
Romániai kórházakban fognak kezelni palesztin gyerekeket
Alexandru Rafila. (Fotó: Alxeandru Rafila Facebook oldala)
Alexandru Rafilă kijelentette, hogy romániai egészségügyi intézményekben fognak kezelni palesztin gyerekeket, akik az izraeli hadsereg Gázai-övezetet érintő támadásaiban megsérültek.

A Iaşi megyében tett, pénteki látogatásán az egészségügyi miniszter elmondta, hogy a gyermekeket az európai védelmi mechanizmuson keresztül hozzák Romániába. Arra azonban nem tért ki, hogy hány sérült gyermeket fogadna Románia.

Rafila szerint a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU) foglalkozik majd a gyerekek szállításával, akiket egészségügyi állapotuk függvényében különböző fővárosi kórházakban fognak kezelni.

A miniszter elmondta, hogy a gyermekek „a nagyon közeli jövőben” Romániába érkeznek, pontos dátumot azonban nem tudott mondani.

Hírszerkesztő
 

Egészségügy: kevés a munkavállaló sok az ellátott
Kevesebb mint hatmillió romániai munkavállaló fizet jövedelme 10 százalékának megfelelő állami hozzájárulást, hogy 16 millió ember egészségügyi ellátását biztosítsa.
Megölték a Hamász terroristái az elrabolt román – izraeli állampolgárt
Izrael bukaresti nagykövetsége szerda este a Facebook-oldalán megerősítette a Hamász által túszul ejtett román-izraeli állampolgár, Tal Haimi halálhírét. A férfit október 7-én rabolta el a palesztin terrorszervezet.
Most az egészségügyi minisztériumban tüntetnek
Tiltakozó akciót tart az egészségügyi minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, a bérezési elvek megsértésére.