×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte Kelemen Hunor a német nagykövettől

2021.12.04 - 11:02
Megosztás:
Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte Kelemen Hunor a német nagykövettől
Az RMDSZ elnöke pénteken találkozott Dr. Peer Gebauer nemrégiben kinevezett német nagykövettel, akitől az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) eltörlését és Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte.

Erről a Facebook-oldalán számolt be Kelemen Hunor. Közlése szerint elmondta a diplomatának: Románia a schengeni csatlakozás valamennyi követelményét teljesítette, erkölcsileg sem magyarázható meg, hogy miért halogatják az ország felvételét.

'A nagykövet úrnak elmondtam, hogy a nagykoalíció elkötelezett a kormányprogramba foglalt reformok gyakorlatba ültetése iránt, a kormányprogramnak ugyanakkor része a nemzeti kisebbségek, így a magyar közösség jogainak védelme is' - számolt be a szövetségi elnök. AGERPRES

Megnyitották a szatmárnémeti körgyűrűt
Miniszteri seregszemlével adták át a forgalomnak a szatmárnémeti elkerülőút teljes hosszát, aminek a befejezés késett, de a tegnapi megnyitó nem. Az esemény nagy hiányzója maga a miniszterelnök volt.
Kelemen Hunor: módosítani kell az államosított egyházi vagyon visszaszolgáltatását szabályozó törvényt
Kelemen Hunor szerint Románia NATO- és EU-csatlakozása után megtorpant a kommunista diktatúra idején államosított vagyon visszaszolgáltatási folyamata, ezért el kell jutni a restitúciós törvény módosításához.
Kelemen: a nemzetközi közösségnek minden eszközt fel kell használnia, hogy a háború megállítására kényszerítse Oroszországot
A nemzetközi közösségnek minden eszközt, szankciót fel kell használnia, hogy Oroszországot rákényszerítse a háború megállítására - szögezte le csütörtökön a Facebook-oldalán Kelemen Hunor.
Cookie