×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte Kelemen Hunor a német nagykövettől

2021.12.04 - 11:02
Megosztás:
Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte Kelemen Hunor a német nagykövettől
Az RMDSZ elnöke pénteken találkozott Dr. Peer Gebauer nemrégiben kinevezett német nagykövettel, akitől az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) eltörlését és Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte.

Erről a Facebook-oldalán számolt be Kelemen Hunor. Közlése szerint elmondta a diplomatának: Románia a schengeni csatlakozás valamennyi követelményét teljesítette, erkölcsileg sem magyarázható meg, hogy miért halogatják az ország felvételét.

'A nagykövet úrnak elmondtam, hogy a nagykoalíció elkötelezett a kormányprogramba foglalt reformok gyakorlatba ültetése iránt, a kormányprogramnak ugyanakkor része a nemzeti kisebbségek, így a magyar közösség jogainak védelme is' - számolt be a szövetségi elnök. AGERPRES

A székely és a csángó identitás kapcsán alakult ki vita Romániában
Romániában megütközést váltott ki a közösségi médiában, hogy a népszámlálás kérdőívének tervezete nem ajánlja fel lehetőségként a székely és a csángó identitás választását.
A népszámlálással kapcsolatos tájékoztatási kampányt indít az RMDSZ
A márciusban kezdődő népszámlálással kapcsolatos tájékoztatási kampányt indít a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - jelentette be kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.
A mostani koalíció nehéz koalíció
A bukaresti nagypolitikai eseményekről, az új kormánykoalícióról, alkotmányos reformról, de a szatmári szervezet meggyőző teljesítményeiről és a prefektusi cseréről is beszélt Kelemen Hunor.
Cookie