×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Románia költségvetési hánya nagyobb lesz a tervezettnél, és ezt finanszírozni kell

2020.05.08 - 18:18
Megosztás:
Románia költségvetési hánya nagyobb lesz a tervezettnél, és ezt finanszírozni kell
Klaus Iohannis államfő pénteken úgy nyilatkozott: egyértelmű, hogy Románia költségvetési hiánya nagyobb lesz a tervezettnél, és ezt finanszírozni kell.

Az elnök a Cotroceni-palotában tanácskozott Ludovic Orban miniszterelnökkel, Florin Cîţu pénzügyminiszterrel és Mugur Isărescuval, a jegybank kormányzójával a COVID-19 járvány gazdasági következményeiről.

Iohannis utána arról számolt be, hogy a tárgyaláson felmerült a költségvetési hiány kérdése. 'Egyértelmű, hogy nagyobb lesz a hiány, mint amire az év elején számítottunk, és ezt a deficitet finanszírozni kell. Hasznos megbeszélésünk volt a megvalósítható intézkedésekről, amelyek a gazdaság újbóli fellendítéséhez szükségesek' - mondta.

Az államfő szerint téves a gazdaság újraindításáról beszélni, mert Romániában a gazdaság soha nem állt le, csak bizonyos ágazatokban történt leállás.

Kijelentette: mindenre megtalálják a megoldást.

'Vannak programjaink, vannak megoldásaink a hiány finanszírozására, a gazdaság fellendítésére, és ha úgy végezzük a munkánkat, ahogy kell, és ahogy elterveztük, akkor jó esélyeink vannak, hogy a román gazdaság helyreáll, és meglehetősen gyorsan kilábalunk a jelenlegi, igen kellemetlen krízisből' - jelentette ki Iohannis.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie