×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Románia évente díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket

2021.10.13 - 16:05
Megosztás:
Románia évente díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket
Románia évente díjazni fog egy olyan romániai vagy külföldi személyiséget, aki hozzájárult a holokauszt oktatásához és kutatásához, illetve az antiszemitizmus megelőzéséhez és leküzdéséhez - jelentette be szerdán Malmőben Klaus Iohannis.

Az államfő a svédországi városban zajló nemzetközi holokauszt-fórumon számolt be a holokauszt-emlékezet erősítését szolgáló romániai kötelezettségvállalásokról. Elmondta, hogy jelenleg folyamatban van a holokausztról szóló iskolai tananyag felfrissítése, és a román hatóságok erőfeszítéseket tesznek a romániai zsidó közösség történetét és a holokausztot bemutató bukaresti múzeum felavatására.

Klaus Iohannis emlékeztetett arra, hogy a román kormány májusban elfogadta az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát, illetve januárban antiszemitizmus és idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottat nevezett ki.

'Mindezek az intézkedések megszilárdítják Románia elkötelezettségét a múltja felvállalására és a holokauszt tragédiájának elismerésére' - jelentette ki a nemzetközi fórumon az államfő. AGERPRES

Klaus Iohannis: élő és aktív a nagyszebeni szász közösség
A nagyszebeni evangélikus székesegyház felújítása azt bizonyítja, hogy 'aktív, élő' a város szász közössége - jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis a munkálatok átadása alkalmából tartott istentisztelet után.
Határozott fellépést ígért a kormányfő a szélsőségek ellen a holokauszt romániai áldozatainak emléknapján
A szélsőséges ideológiákkal szembeni határozott fellépés folytatására tett ígéretet Florin Cîţu miniszterelnök a holokauszt romániai áldozatainak emléknapján megfogalmazott üzenetében.
Támogatja az államfő az energiaárak korlátozását az idei télen
Egyetért az államfő az energiaárak korlátozásával az idei télen.
Cookie