×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Román Kupa, megyei szakasz: Mikola – Óvári elődöntő szerdán

2012.05.29 - 17:46
Megosztás:
Román Kupa, megyei szakasz: Mikola – Óvári elődöntő szerdán

A labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának egyik döntőse már szerda este ismert lesz: 18 órától a szatmárnémeti Someşul Stadionban a Mikolai Turul és a címvédő Óvári Someşul csap össze.

 

Egy mérkőzést rendeznek szerdán a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjében: 18 órától a szatmárnémeti Someşul Stadionban a Mikolai Turul és a címvédő Óvári Someşul küzd a döntőbe jutásért.

A két együttes 2007–ben finálét játszott a kupasorozatban. A mikolaiak akkori „aranycsapata” a bajnoki döntő után tizenegyesekkel verte az óváriakat is. Azóta viszont sokat változott a helyzet: a Turul a harmadosztályban „kalandozott” az óváriak pedig a következő idénytől verhetetlenek a Román Kupa döntőjében még akkor is, amikor a mikolaiak „visszatértek” a IV. Ligába. Idén is címvédésre készül a Someşul, ráadásul a hangulat is jó az öltözőben, miután a sorozat talán legnagyobb esélyesét, a szamoskrassóiakat verték az előző körben. Dobos Csaba, a Turul vezetőségének a tagja is úgy látja, hogy az óváriak léptek elő első számú favoritként, mindezek ellenére nem adják majd könnyen magukat a mai találkozón. „Az óváriak az esélyesek ebben a meccsben, de nem akarunk könnyű préda lenni. A hangulat nagyon jó a csapatnál, miután az elmúlt hétvégi bajnokin is nyertünk a Szatmárnémeti Gama elleni rangadón – mondta Dobos. – A szerdai találkozó eredményétől függetlenül én elégedett vagyok a fiúkkal, mert már azzal is felülteljesítettek, hogy a kupasorozatban a legjobb négy közé jutottak, és a bajnokságban ott vagyunk a legjobbak között.”

A találkozót Ovidiu Mazilu II. ligás bíró vezeti, szélen Sergiu Neichi és Pop Emánuel asszisztensek segítik munkáját. Megfigyelők Merker József és Liviu Năstruţ.

A negyeddöntőben a mikolaiak 3–2-re verték a Szamosdobi Voinţát, míg az óváriak a legjobb nyolc között a rangadót játszották a IV. Liga A csoportjának legjobbja ellen: a Szamoskrassói Someşult tizenegyes rúgások után búcsúztatták.

Az elődöntő másik párharcát, a Pusztadaróci Recolta – Avasújvárosi Talna találkozót jövő hét szerdán rendezik, valószínűleg a nagykárolyi Victoria Stadionban.

 

Cookie