×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Román csempészfurgont kapcsoltak le a magyar pénzügyőrök

2024.05.13 - 13:10
Megosztás:
Román csempészfurgont kapcsoltak le a magyar pénzügyőrök
(Illusztráció és galériaképek: nav.hu)
„Lebukott a postajárat!” fogalmaznak a járőrök. Hamis ruhákat, parfümöket és jövedéki termékeket találtak egy román furgonban a pénzügyőrök. Ötvenezer euróra becsülik a jogtulajdonosoknak okozott kárt.

Hamisított márkás ruhákat, parfümöket, továbbá zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt is találtak a magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy az M5-ös autópályán félreállított romániai furgonban – tájékoztatta a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-t.

Hamis márkák

A járőrök a Barcelonába tartó járműben fekete zsákokban és nejlonnal körbetekert dobozokban 562 darab Gucci, Boss, Tommy Hilfiger, Burberry, Louis Vuitton márkák feliratával ellátott pólókat, nadrágokat, cipőket, táskákat, valamint 174 üveg hamis parfümöt találtak.
Több csomagból pedig összesen 270 doboz zárjegy nélküli cigaretta és 267 liter ismeretlen eredetű, műanyag palackokba töltött alkoholos ital is előkerült. A szakértők szerint valamennyi ruházati termék és parfüm hamisítvány, amelyeket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

Lefoglalva, felbecsülve

A NAV munkatársai a csaknem kétmillió forint (mintegy 26.000 lej) értékű alkoholt és dohányterméket lefoglalták, a hamis ruhák, amelyek "mintegy húszmillió forint (mintegy 260 ezer lej) kárt okoztak a jogtulajdonosoknak", szintén az adóhivatal raktárába kerültek – tették hozzá.
A NAV jövedéki törvénysértés, illetve iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást az ügyben – olvasható a közleményben.

NAV/MTI

 

Titkos cigarettagyárat működtettek ukránok
Lecsaptak egy raktárnak álcázott, agyonszigetelt dohányüzemre, ahol az elmúlt évek legmodernebb cigarettagyártó gépsorát és 16 millió szál, illegálisan gyártott cigarettát foglaltak le.
Több mint 1 millió szál csempészcigaretta
Augusztus 24-én, szerdán hajnali 5 óra körül a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya a városi rendőrséggel közreműködve három olyan, 33 és 43 év közötti máramarosi férfit ért tetten, akik a 19-es országút Szamosdob közeli szakaszán Romániában, Bulgáriában és Csehországban bejegyzett járművekkel csempészcigarettát szállítottak.
Eldobtak 5000 csomag cigarettát
A nagytarnai határrendészek járőregysége vette észre csütörtökön délután, nem sokkal 15 óra után a Batarcs községhez tartozó Sellő közelében azt a csapatot, amelynek tagjai nagy méretű csomagokat cipelve igyekeztek az ukrán-román zöldhatár irányából a település felé.