×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Nagykároly

Rendezvénysorozat Ady születésnapján

2022.11.21 - 10:25
Megosztás:
Rendezvénysorozat Ady születésnapján
Ady Endre 145. születésnapja alkalmából november 22-én, kedden Nagykárolyba érkezik a Látva lássanak című vándorkiállítás, illetve az érmindszenti szülőháznál is rendeznek megemlékezést.

Kedden déli 12:00 órától kerül sor az Ady Endre életútját bemutató kiállítás megnyitójára a Károlyi-kastély lovagtermében. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) installációja Ady Endre életét fotók, versek, visszaemlékezések, levélrészletek segítségével mutatja be a látogatóknak. Mint ismert, a költő pályájának egyik meghatározó helyszíne volt Nagykároly.
A tárlat szervezői Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub, a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ, valamint a Kalazanci Szt. József Római Katolikus Líceum minden érdeklődőt szeretettel várnak. A látogatók november 22 és december 1 között tekinthetik meg a kiállítást.

hirek/2022/november/ady-0.jpg

Szintén kedden a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola 14:00 órától Érmindszenten szervez megemlékezést. A költő szülőházánál megújult névtáblát avatnak, majd a református templomban rendeznek ünnepséget. A rendezvényen beszédet mond L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, illetve ünnepi műsort mutatnak be a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium növendékei. Az új névtábla gyártását Vigh Zalán és L. Simon László támogatta.

Hírszerkesztő
 

Cookie