×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Regisztrációs kampányt indít az RMDSZ alapítványa a 2022-es magyarországi választásokra

2021.08.24 - 15:24
Megosztás:
Regisztrációs kampányt indít az RMDSZ alapítványa a 2022-es magyarországi választásokra
Tájékoztató kampányt indít a kolozsvári székhelyű Eurotrans Alapítvány a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson szavazni óhajtó, magyar állampolgársággal rendelkező romániai magyaroknak - derült ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) keddi hírleveléből.

 Az alapítvány központi irodájában, területi kiszállásain, telefonon, illetve interneten is tájékoztatást nyújt a választási részvételhez szükséges tudnivalókról, és segít a regisztrációval, adatfrissítéssel kapcsolatos ügyintézésben. Ebből a célból egy áttekinthető, könnyen kezelhető honlapot is létrehoztak a regisztrácio.ro címen.
    A jövő évi magyar országgyűlési választásokon részt vehet minden, magyar állampolgársággal rendelkező személy, így a romániai magyarok is, ha személyi adataik naprakészen szerepelnek a választási névjegyzékben, és regisztrálnak a választásokra. Amennyiben a külföldi lakhelyű magyar állampolgár megházasodott, gyermeke született, elvált, haláleset történt a családban, nevet vagy lakcímet változtatott, állampolgári kötelessége jelezni a változásokat a magyar állam felé is - emlékeztet az RMDSZ hírlevele.
    A választási névjegyzékben történő adatfrissítést követően lehet regisztrálni a választáson történő részvételre: ezt akár online, akár az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban is megtehetik a szavazni vágyók. Emellett továbbra is igényelhető a magyar állampolgárság, a magyar személyi igazolvány, a magyar útlevél és a különböző családtámogatások, mint az anyasági támogatás vagy a Babakötvény.
    "2021 első felében több mint 170 konzuli napot és 800 kiszállást szervezett az Eurotrans Alapítvány. A területi irodáinkban történő ügyintézést is figyelembe véve összesen mintegy 8000 honosítási kérelem érkezett be hozzánk. Ha valaki még nem rendelkezik magyar állampolgársággal, de szeretne élni a szavazás lehetőségével, arra kérjük, igényelje mielőbb az állampolgárságot, hogy részt vehessen a választáson" - idézte Nagy Zoltán Leventét, az Eurotrans Alapítvány elnökét az RMDSZ közleménye.
    Az Eurotrans Alapítványt az RMDSZ hozta létre, és 2015 óta - az iratcsomó összeállításában, a kérelmek kitöltésében, a fordítások elkészítésében - segít a kedvezményes honosításban azoknak a romániai magyaroknak, akik igénylik a magyar állampolgárságot.

 

Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Turos Loránd: a koalíciónak az alkotmányreformra is lehetősége lesz
A nagykoalíció nem ideológiai alapon jött létre, az egyetlen megoldásnak mutatkozott az ország stabilitásának biztosítására - jelentette ki a Ciucă-kormány beiktatásáról döntő csütörtöki parlamenti ülésen Turos Loránd.
Kelemen Hunor: lesz pénz a költségvetésben nyugdíjakra, pótlékokra és a minimálbér emelésére is
Lesz pénz a jövő évi költségvetésben nyugdíjakra, pótlékokra és a minimálbér emelésére is, és 2022-ben nem vezetnek be más adókat és illetékeket - jelentette ki Kelemen Hunor ügyvivő kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.
Cookie