×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Rangos díj a rekettyés citerásoknak

2022.05.17 - 13:00
Megosztás:
Rangos díj a rekettyés citerásoknak
Jól szerepeltek a Rekettyések a magyarországi versenyen. (Fotó: Horn Levente)
Szombaton, május 14-én rendezték meg a magyarországi Kállósemjénben az I. Rózsafa Nemzetközi Ifjúsági Népzenei Találkozót és a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny ifjúsági elődöntőjét, amely országos KÓTA-minősítő megmérettetés.

A rendezvényen bemutatkozott a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület is, egyik oktatójuk, Nauner Agárdi Éva tanárnő vezetésével. Az egyesület citerazenekara és Kisrekettye-citerazenekara, valamint Boros Bianca és Katona Dóra szólistái aranyfokozatot értek el. A versenyt a Rózsafa Művészeti Egyesület és a Vass Lajos Népzenei Szövetség szervezte meg a kállósemjéni Kállay-kúria nagytermében. A rendezvény ideje alatt népművészeti kézműves-foglalkozást tartottak, valamint népi iparművészek portékái is várták az érdeklődőket. A népzenei találkozót táncházzal fejezték be, amelyre a magyarországiak mellett Felvidékről és Erdélyből is érkeztek versenyzők. V. B.

Határtalanul — V. rész
Határtalanul című rovatunk mai kiadásában — amelynek keretein belül Szatmár megyéből elindulva országhatárokat átívelő tevékenységeket mutatunk be — Székely Sárával, a bő három évtizedes múltú nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület vezetőjével beszélgettünk.
Gálaműsorral ért véget a Rekettye-tábor
Az egész heti táborozás alkalmával tanultakból állított össze egy csokorra valót szombatra a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület. Tánc, ének, zene szórakoztatta a nagyérdeműt.
Román nyelvtanulás játékosan
Június 30-ig várják a jelentkezéseket a Rekettye román nyelvtáborába. Expert román nyelvtábor néven hirdet táborozási lehetőséget a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület magyar ajkú fiataloknak, 7-től 18 éves korig bárki jelentkezhet — tudtuk meg Székely Sárától, az egyesület vezetőjétől. A tábort július 25. és 29. között tartják meg.
Cookie