×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány

2021.12.05 - 17:53
Megosztás:
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila a járványügyben illetékes kormányzati tisztségviselőkkel tartott tanácskozás után nyilatkozott a sajtónak a Victoria-palotában.

A miniszter újságírói kérdésre elmondta, ezen a megbeszélésen sem merült a Covid-igazolvány kötelezővé tétele a templomokban a karácsonyi ünnepek előtt. Emlékeztetett arra, hogy már korábban nyilvánosan kizárta ezt a lehetőséget. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a templomokban és az egyházi szertartásokon nem lesz továbbra is kötelező a helyes maszkviselet és a biztonsági távolság betartása a hívek számára. AGERPRES

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie