×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Rafila: az Afrika déli országaiból beutazó személyek 14 napos karanténba kerülnek

2021.11.27 - 15:24
Megosztás:
Rafila: az Afrika déli országaiból beutazó személyek 14 napos karanténba kerülnek
Fotó: Agerpres
Tizennégy napos karanténba kerülnek Romániában az Afrika déli országaiból beutazó személyek - jelentette be szombati sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila az országos vészhelyzeti bizottság aznap elfogadott határozatáról számolt be. Közlése szerint az intézkedést azt indokolja, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint Afrika hét országában felbukkant a koronavírus egyik, aggodalomra okot adó variánsa.

A miniszter elmondta, az Omikronnak nevezett új vírustörzs sok ponton mutálódott és képes a gyors terjedésre. Rafila szerint nem tudni még, hogy a jelenlegi oltóanyagok mennyire hatékonyak az új variánssal szemben, és azt sem, hogy milyen lefolyású megbetegedést okoz.

A tárcavezető közölte, hogy a román hatóságok a WHO és az ECDC ajánlására korlátozzák a beutazást a dél-afrikai országokból, ezt a lépést megtették már más európai államok is. AGERPRES

Rafila: Romániában elkezdődött a covid-járvány ötödik hulláma
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint Romániában elkezdődött a COVID-19 világjárvány 5. hulláma, és jelenleg az omikron-változat szórványos terjedése tapasztalható, de a becslések szerint egy-két héten belül tartós közösségi terjedés várható.
 Olaszország megközelítette a napi százezres esetszámot
Az utóbbi 24 órában több mint 98 ezer új fertőzöttet azonosítottak Olaszországban, a legtöbbet, több mint 32 ezret Lombardiában, ahol a vasúti dolgozók betegsége vagy karanténja miatt már akadozik a vonatközlekedés. A kormány szerda este módosította a karanténszabályokat.
Rafila: politikai döntést kell hozni a Covid-igazolvány bevezetéséről
A Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről politikai döntés fog születni, a meghozatalához pedig konszenzusra lesz szükség a koalícióban - jelentette ki kedden az egészségügyi miniszter.
Cookie