×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni

2021.11.24 - 17:41
Megosztás:
Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni
A zöldigazolvány életeket menthet, de a megfelelő pillanatban kell bevezetni - vélekedett az egészségügyi miniszteri tisztségre jelölt Alexandru Rafila, aki szerdai meghallgatása után pozitív véleményezést kapott a parlamenti szakbizottságoktól.

Rafilát arról kérdezték a parlamentben az újságírók, mekkora fertőzési rátánál nem tartaná már indokoltnak a zöldigazolvány használatát. A miniszterjelölt azt mondta, még nincs döntés konkrét intézkedésekről, de célszerű eljárás lehet például, hogy akkor és ott kérjék a zöldigazolványt, ahol három egymás utáni héten másfélszeres az esetszámok növekedése. A Covid-igazolvány kötelező felmutatását 1 ezrelék vagy fél ezrelék alatti incidencia esetén lenne érdemes eltörölni Rafila szerint.

'Meg kell próbálni elmagyarázni az embereknek, hogy ez a zöldigazolvány az egészséget védi, nem az elnyomás eszköze. A zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni' - fogalmazott a kijelölt miniszter.

Alexandru Rafila azt is elmondta, véleménye szerint a parlament nem próbálja késleltetni a zöldigazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény megszavazását, de célszerűbbnek tartaná egy új tervezet parlament elé terjesztését.

AGERPRES

Rafila: Romániában elkezdődött a covid-járvány ötödik hulláma
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint Romániában elkezdődött a COVID-19 világjárvány 5. hulláma, és jelenleg az omikron-változat szórványos terjedése tapasztalható, de a becslések szerint egy-két héten belül tartós közösségi terjedés várható.
Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően
Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök elmondása szerint a kormánykoalícióban nem jutottak még közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően.
Rafila: politikai döntést kell hozni a Covid-igazolvány bevezetéséről
A Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről politikai döntés fog születni, a meghozatalához pedig konszenzusra lesz szükség a koalícióban - jelentette ki kedden az egészségügyi miniszter.
Cookie