×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni

2021.11.24 - 17:41
Megosztás:
Rafila: a zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni
A zöldigazolvány életeket menthet, de a megfelelő pillanatban kell bevezetni - vélekedett az egészségügyi miniszteri tisztségre jelölt Alexandru Rafila, aki szerdai meghallgatása után pozitív véleményezést kapott a parlamenti szakbizottságoktól.

Rafilát arról kérdezték a parlamentben az újságírók, mekkora fertőzési rátánál nem tartaná már indokoltnak a zöldigazolvány használatát. A miniszterjelölt azt mondta, még nincs döntés konkrét intézkedésekről, de célszerű eljárás lehet például, hogy akkor és ott kérjék a zöldigazolványt, ahol három egymás utáni héten másfélszeres az esetszámok növekedése. A Covid-igazolvány kötelező felmutatását 1 ezrelék vagy fél ezrelék alatti incidencia esetén lenne érdemes eltörölni Rafila szerint.

'Meg kell próbálni elmagyarázni az embereknek, hogy ez a zöldigazolvány az egészséget védi, nem az elnyomás eszköze. A zöldigazolvány életeket ment, de a megfelelő időben kell bevezetni' - fogalmazott a kijelölt miniszter.

Alexandru Rafila azt is elmondta, véleménye szerint a parlament nem próbálja késleltetni a zöldigazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény megszavazását, de célszerűbbnek tartaná egy új tervezet parlament elé terjesztését.

AGERPRES

Rafila: két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak
Az egészségügyi miniszter szerint két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak, de erre csak a polgárok alapos felkészítése után kerülhet sor.
Egyelőre nem szabadulunk meg a maszktól
A diákoknak még egy ideig maszkot kell hordaniuk az iskolai zárt terekben, hangsúlyozta tegnap Alexanru Rafila egészségügyi miniszter a kormányülés végén tartott sajtótájékoztató keretében, újságírói kérdésre válaszolva.
Az egészségügyi miniszter szerint a jövőben a háziorvosokra lehetne bízni a lakosság koronavírus elleni beoltását
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfőn felvetette azt a lehetőséget, hogy a lakosság - beleértve a veszélyeztetett kategóriákat — a jövőben a háziorvosi rendelőkben kapja meg évente a koronavírus elleni oltást.
Cookie