×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Rafila: A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja

2020.10.27 - 19:44
Megosztás:
Rafila: A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja
A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja - véli Alexandru Rafila professzor.

A parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáján képviselői helyre pályázó szakember szerint "néhány száraz adattal" és a maszkviseléssel kapcsolatos, folyamatosan ismételt információkkal nem lehet meggyőzni az embereket arról, hogy az ország képes kezelni a járványt. A lakosságnak szánt üzeneteknek szakmaiságról kell árulkodniuk, ugyanakkor folyamatosan az adott járványhelyzethez kell igazítani ezeket.

"Gondoljanak csak bele, hogy ugyanaz a típusú üzenet jutott el hozzánk júniusban, amikor még ellenőrzés alatt volt a helyzet, mint most, amikor már nincs kontrol alatt. Információ szempontjából változott valami? Minden nap érkezik egy tájékoztatás az új esetek számáról, az elhalálozások számáról és az intenzív ellátásra szorulók számáról. Nagyjából ennyi" - fogalmazott.

Rafila úgy véli, nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a vírus terjedésével kapcsolatos információkra. "Vegyük például Brassó megyét. A számokon túlmenően vannak egyéb információink? Hogy hol vannak problémák? Hogy miként terjed a vírus? Hogy mit kellene szem előtt tartania a lakosságnak a megfertőződés elkerülése érdekében? Sajnos ilyen információkat nem kapunk" - nyomatékosította.

AGERPRES

Visszacsúsztunk a harmadik helyre
Ritkán értékelik a helyzetvesztést jó dolognak, most azonban nagyon is annak minősül, mivel a fertőzöttségi szintet tekintve a régióban Szatmár megye a maga 3,38 ezrelékével visszacsúszott a harmadik helyre, Kolozs (5,74 ezrelék) és Bihar (3,76 ezrelék) mögé — de még mindig megelőzve Beszterce-Naszód megyét (2,55 ezrelék), Máramarost (2,2 ezrelék) és a Szilágyságot (2,16 ezrelék).
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba
Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Cookie