×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Raed Arafat: a platójához ért a koronavírus-járvány negyedik hulláma

2021.10.29 - 18:16
Megosztás:
Raed Arafat: a platójához ért a koronavírus-járvány negyedik hulláma
Fotó: Agerpres
Raed Arafat értékelése szerint a platójához ért a koronavírus-járvány negyedik hulláma Romániában, az esetszámok enyhén csökkenni kezdtek.

Pénteki sajtótájékoztatóján a belügyi államtitkár elmondta, az eddigi adatok alapján korai lenne még következtetéseket levonni a járványgörbe várható alakulásáról. Szerinte a napi fertőzésszámok még mindig magasak, és a következő időszakban is nyomás alatt fogják tartani az egészségügyi rendszert, a kórházak intenzív osztályát és a sürgősségeket.

Arafat tájékoztatása szerint eddig 27 súlyos állapotban lévő romániai Covid-beteget szállítottak Magyarországra, kettőt Ausztriába, hetet Lengyelországba, és várhatóan további pácienseket is befogadnak majd külföldi kórházak. Többek között Szlovákia is három kórházi ágyat ajánlott fel romániai koronavírusos betegek kezelésére.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy jelenleg Bukarestben tartózkodik egy németországi orvosküldöttség felmérni a súlyos állapotban lévő páciensek helyzetét, és a hétvégén eldől, hogy hányat szállítanak közülük majd Németországba. Emlékeztetett arra, hogy Románia Hollandiától, Olaszországtól, Szerbiától, Dániától, a Moldovai Köztársaságtól és Franciaországtól is kapott orvosi segítséget.

AGERPRES

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie