×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Radu Oprea: Románia elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt

2021.11.22 - 13:33
Megosztás:
Radu Oprea: Románia elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt
A Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője szerint Románia számára jelenleg az ország elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt.

Radu Oprea a családügyi minisztérium létrehozásának szükségességét támasztotta alá ezzel a kijelentésével.

A szóvivő szerint az új minisztérium létrehozása nem jár feltétlenül pluszköltséggel, mert a kormány meglévő munkaközösségét át is lehet csoportosítani anélkül, hogy növelni kellene az alkalmazottak számát.

'Ha a statisztikákat, a Román Nemzeti Bank jelentéseit szemügyre vesszük, kiderül, hogy jelenleg Románia elnéptelenedése jelenti a legnagyobb veszélyt' - fogalmazott Oprea, hozzátéve, hogy ilyen körülmények között törvénycsomagot kell kidolgozni, amely egyrészt a gyermekvállalási kedvet növelné, másrészt a családok itthonmaradását bátorítaná.

A szociáldemokrata párti politikus szerint Románia nagyon sok gonddal küzd jelenleg, többek közt azzal, hogy 'az elmúlt évben közel 400 ezer gyermek került az anyagi nélkülözés állapotába', és ezekre a problémákra a leendő kormánynak megoldást kell találnia.
AGERPRES

Nem csitul a vita a székely identitásról
Romániában bő másfél hónappal a népszámlálás kezdete előtt nem csitul a vita a székely identitásról.
A többség támogatja, hogy további NATO-csapatokat telepítsenek az országba
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a románok csaknem kétharmada úgy értékeli, hogy Oroszország fenyegetést jelent Románia számára a mostani ukrajnai feszültségek közepette, több mint ötven százalékuk pedig egyetért azzal, hogy a NATO csapatokat küldjön Romániába és más kelet-európai országokba.
Rafila: 25 - 28 ezer fertőzött naponta
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter azt mondta vasárnap a Prima TV műsorában, hogy jövő héten a Covid-fertőzések száma elérheti a 25-28 ezret naponta.
Cookie