×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Vidék

Pusztadaróci iskolakezdés: friss lendülettel az új tanévbe!

2023.09.11 - 16:03
Megosztás:
Pusztadaróci iskolakezdés: friss lendülettel az új tanévbe!
A tanév végéig tartó lendületre számít a diákság és a pedagógusok részéről is a pusztadaróci polgármester. Két településről is ingázik a községen belül sok diák, kifogástalan műszaki állapotban van az iskolabusz.

Monológ helyett dialógust kezdeményezett a hétfői tanévnyitón a pusztadaróci polgármester — Găman Mihály arra volt kíváncsi, hogy a fiatalság számára jól telt-e a vakáció és hogy várták-e az iskolakezdést. Meglepve tapasztalta, hogy a tanulók nagy többsége igennel válaszolt, sokan várták, hogy visszatérhessenek a korosztályos közösségbe, úgyhogy az elöljáró reméli, hogy az évközi szünetek energiapótlásával, de a tanév végéig kitart ez a lendület.

Támogatás a községházáról

Új vezetőség van a pusztadaróci oktatási hálózat élén, Demeter Krisztina igazgató munkáját Sebastian Petreuţ segíti. Az eddigi közös munka során tapasztaltakról szólva Găman elmondta, látja a tenni akarást az új vezetőség részéről, ezért a községvezetés a pusztadaróci és szamosdarai oktatás mindenben való támogatásáról biztosította az iskolavezetést és a szülőket. Az iskola régi vezetése nem széledt szét, továbbra is az iskolai közösséget erősíti, Găman arra kérte őket, részükről is legyen meg a jelenlegi menedzsment segítése.

hirek/2023/szeptember/tanevkezdes-pusztadaroc-szamosdara.jpg

Az iskolabusz is tanév végéig tartó lendülettel kezdi

Pusztadarócon összesen 390 gyerek kezdte az óvodát és az iskolát, köztük 41-en most először ülnek be az iskolapadba. A községben a tanulás egyik legfontosabb integrált logisztikai eszköze az iskolabusz, tavaly mintegy száz gyereket vitt és hozott iskolába – óvodába Atyáról és Petéről. Nem lesz gond ezzel idén sem, kifogástalan állapotban van és remélhetőleg szintén a tanév végéig tartó lendülettel vág neki a jármű is az új tanévnek.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/szeptember/tanevkezdes-pusztadaroc-2.jpg