×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
28 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Sport

Pusztadaróc – Olimpia kupadöntőt rendeznek szombaton

2022.06.22 - 23:09
Megosztás:
Pusztadaróc – Olimpia kupadöntőt rendeznek szombaton
Szerdán játszották a labdarúgó Román Kupa megyei selejtezőjében az elődöntőket, miután a Pusztadaróci Recolta és a Szatmárnémeti Olimpia 1921 (képünkön) harcolta ki a fináléba jutást.

A Pusztadaróci Recolta odahaza játszhatott a Tasnádi Unirea ellen, és az első félidő eleje kiegyenlített játékot hozott. Mindkét csapatnak szerette volna magának a döntőt, és ezért kicsit óvatosak voltak, a kapuk is ritkán forogtak kockán. 
A félidő végére viszont átvette az irányítást a daróci alakulat és a 41. percben kiharcolt egy 11-est, amit Lakatos Tibor értékesített (0–1). A szünetig kettőre növelte előnyét Cosmin Iuhas edzőjátékos legénysége: Mester Nándor egy egyéni akció végén talált be Vlad Boroș kapujába (0–2).
A második félidőben már nem tudott felállni a tasnádi csapat. Ioan Băbuț a 75. percben beállította a 3–0-s végeredményt, így több év szünet után a Recolta ismét döntőt játszik. 
A szatmárnémeti Someșul Stadionban az Olimpia 1921 az elődöntők meglepetéscsapatát, a Batizi Sportult fogadta. Nelu Donca edző együttesének viszont itt véget ért a „kupakaland”, ugyanis az elitliga felsőházának a csapata kiütéssel verte a Liga 4-es ellenfelét. Az első félidőben Florin Puți talált be (1–0), de fordulás után Raul Ștef is betalált, majd Raul Raț és Erich Șrepler két-két gólja beállította a 6–0-s végeredményt.
Az Olimpia három év után játszhat ismét kupadöntőt. 
A finálé győztese a következő hónap végén a kupasorozat országos fináléjának regionális selejtezőjében fog szerepelni.
A Pusztadaróci Recolta – Szatmárnémeti Olimpia 1921 finálét szombaton 10 órától rendezik a szatmárnémeti Someșul Stadionban.

ROMÁN KUPA, MEGYEI SELEJTEZŐ, ELŐDÖNTŐ

Tasnádi Unirea – Pusztadaróci Recolta 0–3 (0–2)
Gólszerzők: Lakatos Tibor (11-esből), Mester Nándor, Ioan Băbuț

Batizi Sportul – Olimpia 1921 0–6 (0–1)
Gólszerzők: Florin Puți, Raul Ștef, Raul Raț (2 gól), Erich Șrepler (2 gól)

ROMÁN KUPA, MEGYEI SELEJTEZŐ, DÖNTŐ

Szombat, 10.00, Someșul Stadion
Pusztadaróci Recolta – Szatmárnémeti Olimpia 1921

Pesek Attila

Együtt mennek a szurkolók
Közel 1500 nézőre számítanak a szervezők a szombati osztályzós focimérkőzésen, amikor a Nagykárolyi Victoria kolozsvári ellenfelével játszik a Liga 3-ba való feljutásért. Korlátozások lesznek.
Szett-nullal búcsúzott a címvédő
Az elmúlt napokban rendezték a labdarúgó Román Kupa megyei selejtezőjében a negyeddöntő meccseket, szerda késő délután az elődöntőket, szombaton pedig a finálét rendezik a sorozatban.
Második nekifutásra összejön a Liga 3?
Szurkolókat is várnak szombaton a Kolozs megyei Nagyiklódra a Nagykárolyi VSK Victoria focistái, aki a Kolozsvári ACS Supporter 2.0 együttes ellen játsszák a harmadik vonalbeli osztályzó első mérkőzését. Visszavágó június 25-én, Nagykárolyban.
Cookie