×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Prémium üzemanyagot tankolunk

2021.08.31 - 19:00
Megosztás:
Prémium üzemanyagot tankolunk
A hazai gépjármű-tulajdonosok jobb minőségű üzemanyagot használnak az autók motorjának védelme érdekében / Fotó: schiller.hu
A legtöbb sofőr tisztában van azzal, hogy a prémium üzemanyag tisztítja a motort, növeli a jármű teljesítményét, meghosszabbítja élettartamát, és csökkenti a karbantartási költségeket.

A MOL megbízásából készült országos felmérés eredményei szerint a romániai autósok több mint 50%-a legalább alkalmilag prémium üzemanyagot tankol, és minden harmadik csak ezt a fajta üzemanyagot használja. A fogyasztók a prémium üzemanyagot elsősorban a járművek motorjának védelmére választják, de a standard üzemanyaghoz viszonyított minőség és a jobb teljesítmény is döntő tényező. A járművezetők 74%-a számára az üzemanyag minősége meghatározó tényező a töltőállomás kiválasztásakor.

A MOL felmérése szerint a motor jobb működése (39%), a jobb minőség (37%) és a jobb teljesítmény (32%) a fő okok, amiért a romániai járművezetők prémium üzemanyagot választanak. A fő tényező, amely miatt a fogyasztók tartózkodnak a prémium üzemanyagok vásárlásától, az az ár, illetve gyakori válasz volt az is, hogy elég jó a normál üzemanyag minősége. A válaszadók 83%-a azonban egyetért azzal, hogy a prémium üzemanyag jobb vezetési teljesítményt nyújt. Vagyis a prémium üzemanyag esetén jobb az ár-minőség arány. Ezt a megközelítést az is alátámasztja, hogy a járművezetők túlnyomó többsége (76%) az üzemanyag minősége szerint választja a töltőállomást, ezt követi az ár (63%) és a töltőállomás helye (53%).
A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb sofőr tisztában van azzal, hogy a prémium üzemanyag tisztítja a motort, növeli a jármű teljesítményét, meghosszabbítja élettartamát, és csökkenti a karbantartási költségeket.

„A MOL minden tevékenységének középpontjába az ügyfelet helyezi, és nemcsak a termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, hanem a legmagasabb szabványoknak és követelményeknek megfelelő minőséget is. A MOL EVO üzemanyagok tartalmazzák a MOL EVOTECH formulát, amely sokéves kutatás és innováció eredménye, és amelyet a MOL ajánl a vezetésért rajongó autósoknak. Javasoljuk a prémium üzemanyag folyamatos használatát, mert védi az autó motorját, és jobb vezetési élményt nyújt” — mondta Borvíz Levente, a MOL Románia kiskereskedelmi vezetője.

A MOL EVOTECH formulával ellátott MOL EVO üzemanyagok kiváló sajátosságokkal rendelkeznek, amelyek hosszú távon biztosítják a járművek zavarmentes működését. Folyamatosan dolgoznak a MOL EVO üzemanyagok fejlesztésén — ahogy a neve is sugallja, amely az EVOLUTION szóból származik —, hogy azok legfontosabb jellemzői egyre jobbak legyenek.

„A prémium MOL EVO üzemanyagok magasabb cetán- és oktánszámmal jobb égést és hatékonyabb működést tesznek lehetővé — minél hatékonyabban ég az üzemanyag az égéstérben, annál kevesebb lerakódás keletkezik, ami alacsonyabb fogyasztáshoz, nagyobb teljesítményhez és lényegesen kisebb környezeti hatáshoz (alacsony kéntartalom) vezet. A MOL EVO PLUS prémium üzemanyagok, amelyek bármilyen típusú autóhoz alkalmasak, kiváló eredményeket biztosítanak az üzemanyag-fogyasztás optimalizálása, az élettartam meghosszabbítása és a motor teljesítményének növelése tekintetében. A magas MOL EVOTECH formula tartalma miatt (44% benzin és 55% gázolaj) a MOL EVO 100 Plus ideális választás nemcsak a benzinmotoros autókhoz, hanem a motorkerékpárokhoz és a benzinmotoros kiskerti gépekhez is. A speciális formula ugyanis lehetővé teszi az üzemanyag hosszú távú tárolását anélkül, hogy megváltoztatná annak minőségét, kedvező égési tulajdonságait, valamint tisztító hatását” — említi dr. Holló András, a MOL-csoport termékfejlesztési és szolgáltatási központjának vezetője.

SZFÚ

Gyógyír lehet a Gyermekgyógyító
A Gyermekgyógyító programra vasárnapig jelentkezhetnek civil szervezetek, amelyek különleges igényű, krónikus betegségekben szenvedő vagy fogyatékkal élő gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.
Meghaladta a 7 lejt a prémium benzin literenkénti ára a töltőállomásoknál
Meghaladta pénteken a 7 lejt a prémium benzin literenkénti ára töltőállomásoknál, ami 40 százalékos drágulást jelent a tavaly jegyzett 5 lejes árhoz képest - derül ki a Versenytanács által elindított üzemanyagár-monitor adataiból.
Szatmáriakat is díjazott a MOL
A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 563 000 lejjel támogatja 581 fiatal sportoló és művész teljesítményét. A program során eddig 3062 tehetség nyert jelentős támogatást.
Cookie