×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben

2021.11.23 - 08:12
Megosztás:
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.

Nagyon súlyos baleset történt tegnap reggel nem sokkal 7 óra után a nagykárolyi kerülőúton, ahol egy kamion sodort el egy kivilágítatlan szekeret — az ütközés intenzitásának következtében a bakon ülő, 58 éves, Bihar megyei férfi az út menti mezőre zuhant, a ló pedig a helyszínen elpusztult. A szekerest nagyon súlyos, de stabil állapotban szállították kórházba, míg a szintén 58 éves kamionsofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet.
A szerencsétlenség kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a szekeresekre vonatkozó alapszabályra: a szekereknek az út jobb oldalának szélén kell közlekedniük, és el kell legyenek látva fényforrásokkal; elöl fehér vagy sárga színűvel (ami lehet macskaszem, petróleumlámpa, de jobb híján akár fáklya is), hátul pedig piros színűvel, s ezeket a fényforrásokat minden esetben a szekér bal oldalsó részén kell elhelyezni, a bakon ülőknek pedig kötelező fényvisszaverő mellényt viselniük.
Arról sem (lenne) szabad megfeledkezni, hogy a fogatos nem lehet 16 évesnél fiatalabb; személyi igazolványa, valamint az állatvontatású jármű bejegyzését igazoló okmány is nála kell legyen; bármilyen irányváltoztatást jeleznie kell a karjával — előtte értelemszerűen kötelessége szétnézni és megbizonyosodni arról, hogy az elfordulással nem veszélyezteti a forgalmat. A közutakon tilos szekérrel megállni, ha pedig azokon kívül áll meg, akkor is úgy kell lekötnie a szekeret húzó állatot, hogy az ne tudjon visszatérni az úttestre. Amennyiben a szekér rakománya meghaladja annak hosszát vagy szélességét, a szállítmány végére nappal egy piros rongydarabot, éjjel pedig egy fényvisszaverő vagy bármilyen más lámpát kell akasztani, ha pedig állatot kötnek a szekér végéhez, azt kizárólag a jobb oldalon lehet, a kötél hossza pedig nem haladhatja meg a másfél métert. No és persze ittas vagy bódult állapotban szekeret sem szabad(na) vezetni.

Halálos gázolás
Szombaton este 20 óra 20 perc körül történt halálos gyalogosgázolás a 108M megyei út Vezend és Mezőterem közötti szakaszán.
Egyirányúsított utcák  Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntésének értelmében december 3-tól egyirányúsították a forgalmat Nagykárolyban a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Ady Endre utcában.
Halálos baleset Szakasz és Szokond között
Kedden kora délután a 193A megyei út Szakasz és Szokond közötti szakaszán történt nagyon súlyos baleset, amelynek következtében az egyik áldozat végül belehalt sérüléseibe.
Cookie