×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Pótolással indul az év a Liga 1-ben

2021.01.08 - 13:05
Megosztás:
Pótolással indul az év a Liga 1-ben
A FC Viitorul és az AFC Hermannstadt mérkőzéssel folytatódik a román labdarúgó élvonalbeli bajnokság idénye.

A két alakulat a 12. fordulóban, december elején kellett volna megmérkőzzön egymással, viszont a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt halasztották a találkozót, és vasárnap pótolják. 
A tengerparti együttes 17 ponttal a Liga 1 táblázatának a 8. helyét foglalja el, és egységnyi a hátránya a FC Botoșani mögött. Már egy döntetlen eredménnyel is helyet cserélhet a molodovai együttessel, hiszen jobb a gólkülönbsége (21–22 a Botoșaninak, 19–19 a Viitorulnak). Győzelem esetén viszont felsőházat érő pozícióba kerülhet a konstancai csapat, hiszen a 6. helyre kapaszkodhat fel. Ezt a pozíciót jelenleg a 20 pontos Chindia Târgoviște foglalja el el, amelynek 12–12 a gólkülönbsége. 
A nagyszebeniek viszont a kiesés elől menekülnek. A 14. helyen állnak és egységnyi az előnyük a Poli Iași előtt. 15 pontjuk van, akárcsak a jobb gólaránnyal rendelkező FC Voluntarninak (20–25 az Ilfov megyei alakulatnak, 16–21 a Hermannstadtnak), egy döntetlennel viszont a megyei riválist, a Szászmedgyesi Gaz Metant is megelőzik (16 pont, 19–26). Győzelemmel viszont óriásit úgrik Ruben Albes edző csapata, hiszen a Viitorul elé, a 8. helyre kerülhet.
Ezt követően, kedden teljes fordulóval, a visszavágók első etapjával folytatódik a szezon.
A vasárnapi Viitorul – Hermannstadt mérkőzés 19 órakor kezdődik. 

Pesek Attila

Liga 1: öttel indítottak, öttel zártak
A román labdarúgó élvonalbeli bajnokság leggólszegényebb fordulója után (a 24. forduló 8 mérkőzésén összesen 6 gól) pénteken erősen kezdett a Viitorul, és a Dinamo elleni 5–0-s győzelemmel nyitotta a 25. etapot.
Az Argeş-sel is ikszelt a Sepsi
Zsinórban ötödik mérkőzésén ikszelt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata, így nem tudta megerősíteni pozícióját a táblázatban a háromszéki alakulat.
Beérte az éllovast a Kolozsvári CFR
Második nekifutásra sem sikerült a címvédő Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának, hogy átvegye a vezetést a Liga 1 táblázatában.
Cookie