×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Pótérettségi: 30,3 százalék az átmenési arány az óvások elbírálása előtt

2021.08.31 - 16:15
Megosztás:
Pótérettségi: 30,3 százalék az átmenési arány az óvások elbírálása előtt
Az idei őszi érettségi nem végleges, óvások előtti eredményei szerint a résztvevők 30,3 százalékának sikerült a vizsgája - tájékoztatott kedden az oktatási minisztérium.


A tavalyi pótérettségin, az óvások elbírálása előtt 31,5 százalékos volt az átmenési arány.

Összesen 9703-an vizsgáztak sikeresen, közülük 6816-an idén végeztek, 2887-en pedig korábbi években.

Az idei végzősök körében 32,3 százalékos az átmenési arány, az előző évfolyamokban végzettek körében pedig 26,3 százalékos.

A pótérettségire feliratkozott 38.949 jelentkező közül 32.043-an jelentek meg az írásbeli vizsgákon, 77 diákot pedig kizártak csalás vagy csalási kísérlet miatt, ők következő két vizsgaszesszión nem vehetnek részt.

A pótérettségi nem végleges, óvások előtti eredményeit kedden tették közzé a bacalaureat.edu.ro felületen.

Az óvásokat kedden 18 óráig lehet benyújtani személyesen vagy elektronikus formában. A fellebbezők írásban vállalják, hogy tudomásul vették: beadványuk következményeként az eredeti jegy növekedhet vagy csökkenhet. A kiskorúak által benyújtott óváshoz csatolt nyilatkozatot a szülőnek/törvényes gyámnak is alá kell írnia.

Az pótérettségi végleges eredményeit pénteken, szeptember 3-án hozzák nyilvánosságra.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Az átmenési arány kiszámításánál a vizsgákon résztvevők számát veszik figyelembe, beleértve a csalás vagy csalási kísérlet miatt kizárt diákokat is, közölte az oktatási tárca. AGERPRES

Jól felkészültek az igazgatójelöltek
Megyénkben 90 interjút ütemeztek be az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakaszának keretében, egy karanténban lévő személy decemberben bizonyíthat. A vizsgázók közül 74-en sikeresen teljesítettek, 3-an visszaléptek, kettőnek nem sikerült az interjúja.
Elkezdődött az igazgatói vizsga szóbeli szakasza
Tegnap kezdődött, és november 23-ig tart megyénkben az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakasza. Az igazgatói és aligazgatói tisztséget elnyert vizsgázók nevét december 17-én közlik majd, a mandátumaikat pedig 2022. január 10-től kezdhetik el.
Cîmpeanu: a nyolcadikosoknak és a középiskolásoknak eggyel kevesebb félévi dolgozatot kell írniuk
Eggyel csökken a nyolcadikosok és a középiskolások félévi dolgozatainak, illetve a tanulmányi eredmények félév végi lezárásához szükséges jegyek száma - jelentette be Sorin Cîmpeanu.
Cookie