×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
24 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Pontot szereztek Zilahon a srácok, következik a döntő az osztályozóért

2024.05.12 - 10:02
Megosztás:
Pontot szereztek Zilahon a srácok, következik a döntő az osztályozóért
(Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Fontos pontot szerzett a Zilahon a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, hiszen 1–1-et játszott a Liga 3 10-es csoportjának felső házában az éllovas Zilahi SCM elleni mérkőzésen — Botos Sándor, a VSK csapatmenedzsere úgy látja: kicsit elfáradtak a legények.

Az első félidőben nem sok focit láthatott a közönség, kevés alkalommal veszélyeztettek a kapuk előtt, viszont Viorel Chinde egy szépségdíjas góllal vezetést szerzett a csapatunknak: a középpályás végig vezette a labdát a 16-os szélén, majd jobbal védhetetlenül a léc alá bombázta a labdát, David Potean kapusnak esélye sem volt (0–1).
A csapatkapitány Zsiga Ervin, de Pop Nándor is próbálkozott átlövésekkel de célt tévesztettek.

A második félidő izgalmasabb volt, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Cosmin Zamfir, Chinde, Moussa Samake és Zsiga is veszélyeztettek, viszont a hazaiak voltak azok, akik betaláltak: Raoul Cristea fordult le a 16-oson belül védőjéről, Alin Burdeț-ről, majd ajtó-ablak helyzetből kilőtte Denis Moldovan kapuját (1–1).
A találkozó utolsó perceiben a srácok letámadták szilágysági ellenfelüket, viszont eredménytelenül. Így az Olimpia VSK marad a táblázat második helyén, és ebből a pozícióból gondolhat a Liga 2-es osztályozó elődöntőjére
Az osztályozós pozícióért viszont még nyerni kell egyet: jövő szombaton idehaza rendezik a „döntőt”, amikor a Máramarosszigeti VSK lesz az ellenfél.

„Úgy érzem, hogy kicsit elfáradtunk. Nem sikerült kellően regeneráljunk teljesen a keddi meccs után. Amúgy kiegyensúlyozott találkozó volt a mai. Megvoltak a lehetőségeink, hogy 1–0-s vezetésüknél ismét betaláljunk és lezárjuk a mérkőzést, de ezek rendre kimaradtak. Jól jön ez a hét pihenő az utolsó bajnoki meccsig. A fiúknak lesz idejük most pihenni, és kellően felkészülni a szigetiek elleni mérkőzésre.” — fogalmazott Botos Sándor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapatmenedzsere.

LIGA 3, PLAYOFF, 10-ES CSOPORT, 8. FORDULÓ
Zilahi SCM – Szatmárnémeti Olimpia VSK 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Raoul Cristea 60., illetve Viorel Chinde 11.
Olimpia VSK: Denis Moldovan – Alin Burdeț, Florin Mureșan (46., Emanuel Negru), Paul Copaci, Cătălin Oanea, Tudor Lucaci (72., Adrian Micaș), Pop Nándor (87., Emanuel Morar), Viorel Chinde, Zsiga Ervin, Andrei Zbona (46., Denis Lazăr), Cosmin Zamfir (61., Moussa Samake).
Technikai stáb: Botos Sándor, Svarczkopf István, Ovidiu Suciu, Ciprian Prodan, Ritli Zoltán.

Szatmárnémeti Olimpia VSK