×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

PNL-kongresszus/Florin Cîţu: a mai nap után a PNL egységesebb, erősebb lesz, mint bármikor

2021.09.25 - 11:19
Megosztás:
PNL-kongresszus/Florin Cîţu: a mai nap után a PNL egységesebb, erősebb lesz, mint bármikor
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szombati kongresszusa után minden eddiginél erősebb lesz az alakulat, és elkezd készülődni a 2024-es választásokra — nyilatkozta a tisztújító kongresszus előtt a pártelnöki tisztségre pályázó Florin Cîţu.

„Meg fogják látni, hogy a mai nap után a PNL egységesebb lesz, mint bármikor" — nyomatékosította a miniszterelnök. Megkérdezték tőle, hogyan vélekedik arról, hogy a pártkongresszusnak helyet adó Romexpo épülete előtt tiltakozók is összegyűltek. „Nem tudjuk, hogy kik a tüntetők, de Romániában természetesen támogatjuk a véleménynyilvánítás jogát, bárkinek joga lehet a szabad véleménynyilvánításhoz" — válaszolt.

A kormányfő szerint „kifogástalanul" megszervezték a kongresszust, ugyanazon szabályok és feltételek mellett zajlik, mint a 2017-es, „minden teljesen átlátható".

AGERPRES

Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Simion gúnyosan kérte számon Florin Cîţu távollétét
A kormányiktatás csütörtöki parlamenti ülésén George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke a tribünről Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökhöz intézte szavait, azt kérdezve tőle, hogy merre 'rejtőzködik' Florin Cîţu szenátusi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője.
Fenechiu (PNL): jelenleg a széles koalíció jelenti az egyetlen pragmatikus, felelősségteljes megoldást
Daniel Fenechiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátusi frakcióvezetője azt mondta a parlament csütörtöki, a kormány beiktatásáról döntő ülésén, hogy nem kívánt volna a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel többséget kialakítani, de jelenleg ez az egyetlen pragmatikus és felelősségteljes döntés.
Cookie