×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Szatmárnémeti

Pitypangos ovikezdés

2020.09.15 - 10:13
Megosztás:
Pitypangos ovikezdés
Hálával, reménységgel, felelősséggel az új tanévben — hangzott az útravaló vasárnap Szatmár-Kültelken, ahol hagyományaik szerint tanévnyitó istentiszteleten vettek részt az óvodások, iskolások, konfirmáló ifjak, szüleik és természetesen a pedagógusok.

Nt. Higyed János lelkipásztor Mózes ötödik könyvéből olvasta fel az igei bátorítást: „Csak vigyázz magadra, és őrizd jól a te lelkedet, hogy el ne felejtkezzél azokról, amelyeket láttak a te szemeid, és hogy el ne távozzanak a te szívedtől teljes életedben, hanem ismertesd meg azokat a te fiaiddal és fiaidnak fiaival.”

Az istentiszteletet követően az apróságok szüleikkel, valamint Réka és Brigitta óvónénikkel egyetemben átsétáltak a pár héttel korábban felavatott Pitypang óvodába, szemrevételezni a termeket és kipróbálni a kert-udvarban felállított játékokat, melyek aztán hétfőtől már ovislétük mindennapjainak részei lettek.

A lakosság 23,1%-a iskoláskorú volt 2019 végén
A lakosság 23,1%-a, azaz 4,474 millió személy iskoláskorú volt 2019 végén - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Megújult a 6-os ovi
Háromszázezer lejt költött a város a 6-os számú óvoda és bölcsőde épületének felújítására.
Ismét egy álom vált valóra Kültelken
Gyermekeink Isten szeme fényei, vigyáznunk kell rájuk, hogy mindig éles látók legyenek — de ezt csak megfelelő bölcsődei és óvodai körülményeket, anyanyelvi oktatást biztosítva tudjuk elérni. Szatmár-Kültelek gyülekezete pedig már másodjára biztosítja ezeket.
Cookie