×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Vidék

Pert vesztett Lázári ellenében Lazin Sándor

2022.09.22 - 17:05
Megosztás:
Pert vesztett Lázári ellenében Lazin Sándor
A lázári polgármesteri hivatal épülete. Döntéshozást és végrehajtást egyaránt perelt a helyi tanácsos. (Fotó: A szerző felvétele)
A Nagyváradi Fellebbviteli Bíróságon, immár jogerősen is elvesztette azt a pert a Magyar Polgári Párt lázári tanácsosa, amit a polgármesteri hivatallal és a helyi tanáccsal szemben indított a tavaly.

Mint arról már ITT és ITT is cikkeztünk, Lazin Sándor Krisztián 2020-ban a Magyar Polgári Párt színeiben mandátumot szerzett lázári tanácsos tavaly beperelte saját községének önkormányzati testületét és a polgármesteri hivatalt, a tanácsi szakbizottságok megalakulásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását kérve. Tette ezt azért, mert ő nem lévén tagja egyik ilyen szakbizottságnak sem, a hatályos törvénykezés értelmében nem kaphatott tanácsosi illetéket annak ellenére sem, hogy eljárt a tanácsülésekre.

Szabálytalan illetmény

Idén áprilisban Szatmárnémetiben vesztette el ugyanezt a pert a tanácsos, szerdán kihirdetett döntése értelmében a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság utasította el Lazin keresetét — ez alkalommal már jogerős a döntés, nincs tovább hová folyamodnia a felperesnek.
Annak ellenére hogy nem volt szakbizottsági tag, Lazin egy darabig kapta a tanácsosi illetményt – szabálytalanul –, ezt vissza kell Lázárinak fizetnie, miként a perköltség is őt terheli. Ugyanakkor várható, hogy a Lázári Polgármesteri Hivatal külön keresetet fog benyújtani, hogy a vesztes fél az önkormányzat perköltségeit is térítse meg.

Különc kolonc

Pár üléssel korábban – az elsőfokú bíróság döntésétől és a per akkori állásától függetlenül –, a lázári testület tagjai beszavazták Lazint az egyik szakbizottságába a tanácsnak, hogy kaphasson tanácsosi illetéket, ennek ellenére a feszültség közte és a többi tanácsos között megmaradt. Lazin ahol csak lehet keresztbe tesz a községvezetésnek, a tanácsosok nem győzik kapkodni a fejüket, mert sorban kapják az információt, valami miatt megint feljelentette a polgármestert, vagy az alpolgármestert valamelyik állami hatóságnál ellenzéki kollégájuk. A lázári többségi tanácsosok szerint Lazin Sándor rosszul értelmezi az ellenzéki munkát, ahelyett hogy hozzátenne valamit a község fejlődéséhez, sokkal inkább csak hátráltatja az önkormányzati munkát.

Princz Csaba

 

Új napköziépület, új iskolaigazgató
Új épület lett része a lázári oktatási hálózatnak, a hétfői tanévnyitón került átadásra a régi iskolából lett vadonatúj napköziépület a községközpontban. Itt mutatkozott be az új iskolaigazgató is.
XV. Bocskai-ünnepség, első nap
A sportnak és a borult ég ellenére is felhőtlen együttlétnek volt szentelve az idei Bocskai Kulturális Napok szombati programja. Garbolc volt a helyszín, a sportszerűség a jelszó.
Testvérvárosi ifjúsági tanács
A Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SZAMEDT), valamint a nyíregyházi Mustárház és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda (DPI) több mint egy éve tartó együttműködése új fordulóponthoz érkezett.
Cookie