×
2022. 11 28.
Hétfő
Stefánia
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.73 RON
100HUF = 1.20 RON
Nagykároly

Pénzjutalmat szavaztak meg a diákoknak

2019.11.05 - 08:07
Megosztás:
Pénzjutalmat szavaztak meg a diákoknak

Komolyabb viták és nézeteltérések nélkül zajlott a hétfőn délben megtartott tanácsülés Nagykárolyban. A helyi tanács tagjai tizenegy határozattervezettel kapcsolatban hoztak döntést, ezek mindegyikét elfogadták.

Döntés született a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum épületének felújítását célzó dokumentáció elfogadásáról, illetve arról is, hogy a városban tevékenykedő, kulturális és sporttevékenységeket folytató egyesületeket továbbra is támogatja a helyi önkormányzat.

Ezeken kívül elfogadták azt a határozattervezetet is, amely a különböző tantárgyversenyeken jó eredményt elérő diákok és felkészítő tanáraik jutalmazására vonatkozott. Többéves hagyományra tekint vissza ez a díjazási procedúra, a helyi önkormányzat képviselői mindig rendezvény keretében adják át a pénzjutalmat tartalmazó borítékokat a diákoknak és a pedagógusoknak. Ebben az évben 40 000 lejt különített el erre a célra a helyi költségvetésből az önkormányzat.

A most jóváhagyott összegből az alábbi elosztás szerint részesülnek a tanintézmények: Nagykárolyi Elméleti Líceum: 21 000 lej, Kalazanci Szent József Római Katolikus Gimnázium: 3800 lej, Iuliu Maniu Szakképző Líceum: 3800 lej, Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum 3800 lej, 1-es Számú Általános Iskola: 3800 lej, Vasile Lucaciu Általános Iskola: 3800 lej.

Az egyes tanintézményekben tevékenykedő adminisztrációs egységek egy meghatározott kritériumrendszer alapján döntik majd el, ki jogosult a jutalomra. Ezen rendszer szerint pénzjutalmat vehetnek át azon elméleti képzésben részesülő diákok, akik a tantárgyversenyek megyei szakaszán minimum harmadik helyezést érnek el, azok a duális/műszaki/szakképzésben részesülő tanulók, akik jó eredményt érnek el a szakmai megmérettetéseken. Utóbbi kategória esetében az adott szakmai versenyeken részt vevő és helyezést elérő diákok jutalmazásának jogosultságát az adott tanintézmény bizottsága dönti el.

Az önkormányzat keretében működő illetékes igazgatóság döntésének értelmében ezen a díjazási ceremónián nem osztanak jutalmat azoknak a tanulóknak, akik a Nagykárolyi Sportgálán vehetnek át kitüntetéseket, hiszen ott más szempontok szerint zajlik az érdemek elismerése. A határozattervezetet ellenszavazat nélkül elfogadták a nagykárolyi tanácsosok.

 

Cookie