×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Nagykároly

Pénzhiányban a nagykárolyi önkormányzat

2022.11.16 - 07:19
Megosztás:
Pénzhiányban a nagykárolyi önkormányzat
Rövid a takaró, hiába nyújtózkodik a nagykárolyi városvezetés (Fotó: Végh Balázs)
A megemelkedett kiadások nem csak a városlakókat, hanem a városvezetést is negatívan érintették. 1,5 millió lejre van szüksége a nagykárolyi önkormányzatnak, hogy ne tartozással zárja az idei évet.

Amint az a nagykárolyi grémium rendes havi tanácsülésén elhangzott, annak ellenére, hogy a városkasszába beérkezett a kormány költségvetés-kiegészítő alapjából a várt segítség, szám szerint 650.000 lej, még így sem sikerül megvalósítani az év elején megtervezett büdzsét. „Nagyon remélem, hogy Nagykároly fog még kapni idén költségvetés-kiegészítést a kormány tartalékalapjából. Legkevesebb 1,5 millió lejre lenne szükségünk ahhoz, hogy ne mínusszal zárjuk le az idei évet” – fogalmazott a tanácsülésen Kovács Jenő polgármester. 
Az idei évben többször is megemelkedtek az energiaárak és az építőanyagok beszerzési ára is, amely negatívan érintette a folyamatban lévő beruházásokat. A téli időszak ismét próbára teszi a városvezetést, ugyanis az épületek fűtésszámlái nagyon meg fogják terhelni a városkasszát. A fűtésre használt energia ellenértéket a jövő év első felében kell majd kigazdálkodni a polgármesteri hivatalnak.

Hírszerkesztő

Cookie