×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Péntektől igényelhetik a méhészek a de minimis támogatást

2021.11.19 - 10:33
Megosztás:
Péntektől igényelhetik a méhészek a de minimis támogatást
Péntektől lehet benyújtani a méhészeti ágazatot 2021 márciusa és májusa között érő kedvezőtlen hidrometeorológiai hatások kompenzálására irányuló de minimis támogatás iránti kérelmeket - jelentette be a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA).

A pályázati időszak november 19-26., a de minimis támogatás kifizetésének határideje pedig 2021. december 31.

Azok a méhészek jogosultak a de minimis támogatásra, akik eleget tesznek az alábbi feltételeknek: 2021. március 1-jén az országos méhészeti adatbázisban regisztrált méhcsaládokkal rendelkeztek; a kérelem benyújtásának időpontjában a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóságoknál nyilvántartásba vett/engedélyezett kaptárakkal rendelkeznek; szerepelnek az APIA egységes azonosító lajstromában (RUI), és azonosító kóddal rendelkeznek.

Azok, akik még nem rendelkeznek azonosító kóddal, a kérés benyújtása előtt meg kell szerezniük azt az APIA területi irodáitól.

A támogatás értéke 23,7 lej méhcsaládonként.

A de minimis támogatási program teljes összege 53.250.724 lej, amit a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből biztosítanak.
AGERPRES

Ferenc pápa százezer euróval segíti a migránsokat a fehérorosz-lengyel határon
Ferenc pápa százezer eurós támogatásról döntött a Lengyelország és Fehéroroszország között feltartóztatott migránscsoportok számára - jelentette be a Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában elnevezésű vatikáni hivatal kedden.
Igényelhető az iskolaelhagyás megfékezését célzó támogatás
Január 17-ig jelentkezhetnek a lemorzsolódás szempontjából leginkább veszélyeztetettnek minősített iskolák az Országos Helyreállítási Tervből finanszírozott 543 millió eurós országos programra, amelynek célja az iskolaelhagyás mértékének csökkentése.
Kérdéseket szült a  nyugdíj-kiegészítés
Többször is szó esett már arról, hogy a kormány december 17-én úgy döntött, hogy az állam 2022 januárjában egyszeri támogatást nyújt a kisnyugdíjasoknak.
Cookie