×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Nagykároly

Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban

2022.07.20 - 09:27
Megosztás:
Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Felvidéki, muravidéki, vajdasági, magyarországi, erdélyi, partiumi, baranyai borok találkoznak Nagykárolyban Fotó: Getty Images
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.

A Kincses Pince nevet viseli az Augustfesttel párhuzamosan megtartandó rendezvény, amelyre a legjobb boraikkal érkeznek Nagykárolyba a Kárpát-medence meghatározó magyar pincészetei. Az augusztus 6-án és 7-én, azaz szombaton és vasárnap a Károlyi-kastély parkjában megrendezendő eseményen jelen lesznek felvidéki, muravidéki, vajdasági, magyarországi, erdélyi, partiumi, valamint a baranyai háromszögben tevékenykedő borászatok is. 
A magyarországi agrárminisztérium által támogatott rendezvény célja megmutatni a sokszínűséget, amit a Kárpát-medence borai nyújthatnak, köszönhetően a különböző mikroklímáknak, termőtalajoknak, valamint a helyi borászathoz köthető szokásoknak, hagyományoknak. Cél továbbá — minőségi borok kóstolása mellett — a közösségformálás és hagyományteremtés, lehetőséget nyújtva a borászoknak és látogatóknak a kapcsolatteremtésre, tapasztalatcserére is.
„A Kincses Pince rendezvény gyakorlatilag egy sorozat része, amelynek előző eseménye Csíkszeredában volt megrendezve, Borszereda névvel. A szatmári régióban viszont még nem volt ilyen formában, ekkora jelentőségű és rangú, boros tematikájú rendezvény, ennyi borvidék, ennyi különleges szőlőfajta nem képviseltette magát egyszerre egy helyen ezt megelőzően a Partiumban sem” — mondja Kovács Szabolcs, a rendezvény főszervezője, a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezeti vezetője. 
A rendezvény tervezett programja a következő:
Augusztus 6.
14–22 óra között: SÉTÁLÓ KÓSTOLÓ ÉS BORVÁSÁR
14 óra: Megnyitó 
18 óra: Bakator Szatmár és Bihar megyében — Pálfi Noémi előadása

Augusztus 7.
14–22 óra között: SÉTÁLÓ KÓSTOLÓ ÉS BORVÁSÁR
16 óra: Helytörténeti áttekintés Nagykároly és környékéről
18 óra: Szatmár megye borászati értékei — Kurtinecz Pál előadása
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát! SZFÚ
 

Jó lesz az idei szőlőtermés
Az összes mezőgazdasági ágazat közül talán a szőlőtermesztési járt a legjobban az aszállyal. Ahol vízmegtartó talaj van, hozama és zamata is lesz az idei szőlőnek és bornak.
Hangulatos borkóstoló a Károlyi-kastély kertjében
Minőségi borokat kóstolhatnak a nedűk szerelmesei a ma megnyílt Partiumi Kincses Pince rendezvényen, amely a Partiumi Falugazdász Hálózat Magyarország Agrárminisztériuma által támogatott eseménye.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
Cookie