×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Partiumi ízek és igazi Szatmári Termékek Budapesten

2021.10.13 - 08:36
Megosztás:
Partiumi ízek és igazi Szatmári Termékek Budapesten
Fotó: Partiumi Falugazdász Hálózat
Európa egyik legfontosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán vettek részt a Partiumi Falugazdász Hálózat tagjai és a régió kiemelkedő termelői az elmúlt néhány napban.

A Budapesten megrendezett Vadászati Világkiállítás részét képező OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra a falugazdászok a partiumi ízeket és a Partium turisztikai értékeinek a bemutatóját vitték magukkal.

A falugazdászok egy látványban és tartalomban is izgalmas standot állítottak össze a Kárpát-medence Kincse nevet viselő pavilonban: egy régi parasztházat megidéző „díszletben”, hagyományos bútorok között mutatták be a régióban készülő, kitűnő hagyományos termékeket — köztük természetesen a Szatmári Termék védjegyhez tartozó termékeket is.

„Szatmár megye értékeire büszkék lehetünk, ezért meg kell mutatnunk ezeket mindenkinek. Jó lehetőségnek találtuk és elfogadtuk a meghívást, hogy az OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, Európa egyik legfontosabb szakkiállításán mutassuk be a Szatmári Termék védjegyes termékeket. Ezzel pedig a helyi termékeket népszerűsítő projektünk új szintre lépett, komoly lépést tettünk afelé, hogy ezek külföldön is ismertek és elismertek legyenek” — mondja a rendezvényen részt vevő Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora és a Szatmári Termék védjegy létrehozásának ötletgazdája.

Szatmári termékekből pedig szép számmal akadt a falugazdászok standjánál. Jelen voltak a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerámiák, a Dobra Wine idei szőlője, a Simon László által termesztett dísz- és sütőtökök, valamint a Nachbil remek borai és sajtjai is.

Hatalmas sikert aratott a pálinka- és borkóstolási lehetőség, az ízes nedűk kortyolgatása közben pedig az érdeklődők megismerkedhettek a Partium, ezen belül természetesen Szatmár megye turisztikai látnivalóival is.

Az italok kóstolása mellett pedig az érdeklődők belekóstolhattak a tájegység népi kulturális értékeibe is. A standnál népi viseleteket is kiállítottak, valamint két néptáncegyüttes is fellépett: a Zilahi Terbete és az Avasújvárosi Bokréta. A két fellépés között pedig Popa Zsolt és Katona Ibolya egy rövid divatbemutatón ismertették meg az érdeklődőket a szatmári, bihari és szilágysági népviseletekkel. SZFÚ

 

Szatmári Termékek  Vására Nagykárolyban
Október 16–17-én Nagykárolyban, a kastélykertben nyitja meg kapuit húsz termelő részvételével a Szatmári Termékek Vására, melynek két napja alatt a nagykárolyiak a helyi gazdálkodók termése mellett a megye kézműveseinek szezonhoz illő alkotásaiból is válogathatnak.
Partiumi ízek a Vadászati Világkiállításon
Számos Szatmári Termék is ott lesz a budapesti világkiállítás keretében megszervezett mezőgazdasági és élelmiszeripari expón.
Hétvégén ismét kézművesvásár
Jókedvvel és rengeteg, gyerekeknek szánt interaktív játékkal veszi kezdetét az idei nyár legszebb hónapja Szatmárnémetiben.
Cookie