×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Partiumi ízek a Vadászati Világkiállításon

2021.10.08 - 13:37
Megosztás:
Partiumi ízek a Vadászati Világkiállításon
Számos Szatmári Termék is ott lesz a budapesti világkiállítás keretében megszervezett mezőgazdasági és élelmiszeripari expón.

Október 7. és 10. között Budapesten mutatkozik be jó néhány Szatmári Termék védjegyes portéka. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás része lesz ugyanis az idei OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, erre kaptak meghívást a partiumi falugazdászok, akik Szatmár megyéből is rengeteg finomságot vittek magukkal, megismertetve a budapesti közönséggel a partiumi ízeket.
Igen látványosnak ígérkezik a falugazdászok standja, hiszen egy igazi parasztházat is felépítenek és berendeznek, illetve a szatmári hagyományos népi kultúrának egy szeletét is megmutatják az érdeklődőknek. Szombat délben a stand közelében ad majd műsort az Avasújvárosi Bokréta Néptáncegyüttes.
Visszatérve a partiumi ízekhez és a Szatmári Termékekhez: a falugazdászok standján ott lesznek a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerémiák, a Dobra Wine idei szőlője, Simon László gyümölcsei, valamint a Nachbil remek borai és sajtjai.
A vidék híres-neves italainál maradva: a közönség meg is kóstolhatja majd a nemrég tartott partiumi bormustrán kiemelkedően szereplő borokat és az Ákovita pálinka- és párlatversenyen díjazott pálinkákat.
Az eseményen a falugazdászok Szatmár más értékeire is felhívják a figyelmet a Szatmár Megyei Múzeum által készített szórólapokkal, amelyekkel elsősorban a turisztikai látványosságokra irányítják rá a figyelmet.
És ha már vadászkiállítás: a szatmári vadászok is jelen lesznek a standnál, trófeakiállítással és a megye vadászati lehetőségeit népszerűsítő anyagokkal.
„Újabb fontos lehetőséget kapott a Szatmári Termék védjegy és Szatmár megye arra, hogy egy rangos eseményen mutatkozzon be. Megtiszteltetés a meghívás, én pedig biztos vagyok benne, hogy a falugazdászok standja nagyon népszerű lesz a kiállítás látogatói körében” — mondja Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Kortárs képzőművészeti biennálé
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén és az Iparosotthonban berendezett Fehér/Fekete című kortárs képzőművészeti biennálé pénteken nyílt meg, a tárlat január 3-ig látogatható.
Jubileumi fotókiállítás Nagykárolyban
Tetten ért pillanatok címmel nyílik meg november 21-én, vasárnap 12.30 órától a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében a nagyváradi Tóth Istvánnak, a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége Művészének (AFIAP) jubileumi kiállítása.
Cookie