×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Párbajtőr: Kurtinecz, Tomşa és Mézinger a román válogatottban

2024.02.07 - 16:05
Megosztás:
Párbajtőr: Kurtinecz, Tomşa és Mézinger a román válogatottban
(Fotó: Scrima sătmăreană – Szatmári vívóiskola)
Három szatmárnémeti klub három fiatal vívója fogja a szatmári vívóiskola hírnevét öregbíteni a február végi, olaszországi kadét (U17) és junior (U20) párbajtőr Európa Bajnokságon.

Kurtinecz Johanna (14) Ana Tomşa (17) és Mézinger Márton (18) ért el válogatott párbajtőrözőhöz méltó eredményeket az utóbbi időben és volt ennek köszönhetően meghívva a közelmúltban a román párbajtőr csapat válogatott keretébe. A szatmárnémeti reménységek február végén már pástra is lépnek Olaszországban, egyéniben is csapatban is.
Általuk három szatmárnémeti egyesület, a LPS Sportiskola a Szatmárnémeti Sportklub és az Olimpia Városi Sportklub jelvénye kerül magasabbra a nemzetközi vívósportban, Az ifjú tehetségek által elért eredmények Csiszár Ferencet, Adrian Popot és Adrian Szilágyit is illetik.

Mindhárman kivételes tehetségek

hirek/2024/februar/parbajtor-kurtinecz-tomsa-es-mezinger-a-roman-valogatottban-kurtinecz.jpg
Kurtinecz Johanna (Fotó: Scrima sătmăreană - Szatmári vívóiskola Facebook oldal)
Nem adják ingyen a sikert a sportban, emlékeztetett mindenkit Csiszár Ferenc edző, aki szerkesztőségünket tájékoztatta a fiatalok sportéletének alakulásáról. Nem elég a tehetség és a szorgalom, a siker ráfordított időt, energiát is igényel és sok lemondással jár. Mindhárom sportoló kivételes tehetség akik eddig mindig páratlan odaadást tanúsítottak, ha a vívásról volt szó, és mindhármójuknak komoly eredményeket kellett felmutatniuk, hogy a román kadét és junior vívóválogatott szakbizottsága beválogassa őket e keretbe.

Néhány elért eredmény

hirek/2024/februar/parbajtor-kurtinecz-tomsa-es-mezinger-a-roman-valogatottban-tomsa.jpg
Ana Tomşa (Fotó: Scrima sătmăreană - Szatmári vívóiskola Facebook oldal)
Kurtinecz Johanna például három országos egyéni címet tud magáénak párbajtőrben, csapatban is bizonyított, nemzetközileg elismert gyerekbajnokságban jeleskedett. Tomşa Anna és Mézinger Márton pedig egyebek mellett junior országos bajnokságot nyert, ifjúsági világkupán ért el válogatottba kerüléshez méltó eredményt. Hogy mindhármuk esetében csak néhány sikert említsünk…

Európa Bajnokság

hirek/2023/oktober/egyeni-junior-roman-kupa-gyoztes-lett-mezinger-marton-1-frscrima-ro-archiv.jpg
Mézinger Márton. (Fotó: frscrima.ro / archív)
A román országos válogatottal ők hárman február 21-én fognak edzőik kíséretében az olaszországi Nápolyba utazni, ahol kadét és junior korosztályban rendeznek vívó Európa Bajnokságot, a szatmárnémetiek párbajtőrt fognak ragadni, egyéniben (február 23) és csapatban (február 25) is pástra állnak.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

 

Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.
Párbajtőr: 82. helyen zárt egyéniben Mézinger
Nem jöttek össze az asszók a szatmári vívóiskola növendékének a Nápolyban zajló kadet és junior vívó EB-n. De még hátravan a csapatverseny.
Párbajtőr: kilencedik lett csapatban Kurtinecz
A Kurtinecz Johanna, Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu kvartettel felálló válogatott a nápolyi kadet EB-n bizonyított.