×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Papok maszk nélkül

2021.05.15 - 10:57
Megosztás:
Papok maszk nélkül
A rendvédelmi szervek közül senki nem vette észre a négy kakukktojást Fotó: A szerző felvétele
A maszknál komolyabb védettséget élveztek az ortodox papok a pénteki, Május 14. téren megtartott ünnepség idején Szatmárnémetiben, mert nem hogy nem hordtak maszkot, de még csak nem is volt náluk, ha esetleg rendőr kérné, hogy viseljék.

Tegnap még kötelező volt közterületen a maszkot viselni (nyilvános rendezvényen továbbra is hordani kell szabadtéren is), mint ahogy római katolikus, református és görögkatolikus szolgatársaik azt is tették tegnap a hetvenes árvíz évfordulóján tartott rövid megemlékezésen.

Az imádkozás véget értével lapunk munkatársa meg is kérdezte az ortodox papokat vezető pópát, Ioan Socolant, hogy miért nem visel maszkot. Az egyházi ember azt válaszolta, hogy azért nem, mert ő már átesett a koronavírus-ertőzés okozta betegségen, és van antiteste, szám szerint négyezer darab. Azt nem tudja ugyan, hogy ez mire elég, vagy hogy ha tegnap volt mérve, akkor mára mennyi maradt ebből a négyezerből, illetve azzal sem foglalkozik, hogy az antitestek megléte ellenére is fertőzhet, de meggyőződése, hogy nem kell maszkkal védenie magát vagy az embereket és a paptársait.

Megkérdeztük azt is, hogy tudomása szerint van-e a maszkviselést szabályozó törvényben olyan kitétel, hogy aki átesett a Covid-19 betegségen, illetve van antitestje, nem kell hordja a maszkot közterületen. Erre azt válaszolta, hogy elég buta dolog maszkviselésre kötelezni az Isten szabad ege alatt tartózkodó embereket.

Princz Csaba


 

A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök
Arra kérte pénteken a hatóságokat Florin Cîţu kormányfő, hogy bírságolják meg azokat a képviselőket és szenátorokat, akik nem viselnek maszkot a parlament ülésein.
Mi várható iskolakezdéskor?
A fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása gyakran enyhébb, de sajnos vannak súlyos esetek is.
A maszkviselés elmulasztása miatt bírságoltak a rendőrök a temesvári üzletekben
Összesen 28 bírságot szabtak ki több mint 10 ezer lej értékben a temesvári rendőrök azokra a személyekre, akik nem viseltek maszkot az üzletekben.
Cookie