×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Otthon kapott ki a CFR

2021.10.22 - 13:38
Megosztás:
Otthon kapott ki a CFR
Nagyon nehéz helyzetbe került a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata azután, hogy az Európa Konferencia Liga csoportkörének második hazai mérkőzésén sem tudott nyerni.

A román bajnok a harmadik csoportmeccsen a széria éllovasát az AZ Alkmaart fogadta. Az első félidő teljesítménye viszont eldöntötte a találkozót, és a hollandok elvitték a játékban levő összes pontot. Már az első negyed óra játéka jelzés értékű volt, hiszen az Alkmaarnak három óriási helyzete volt. Egyszer eltévesztették a célzást a hollandok, majd a kapufa mentette meg Cristian Bălgrădeant, a 15. percben pedig nagyot védett a román kapus Vangelis Pavlidis lövésénél. A 18. percben viszont már tehetetlen volt, amikor Jesper Karlsson közelről fejelhetett a kapuba Cristian Manea mellől, Jukinari Sugawara beadása után.
Csak a második félidőben javult fel a CFR játéka, Dan Petrescu edző legénysége több helyzetet is kidolgozott magának, de nem sikerült betalálni, így maradt az AZ 1–0-s sikere. 
A hollandok megerősítették első helyüket a D-csoportban, és már három pont az előnyük az üldöző Jabloneccel előtt, amely csütörtök este odahaza ikszelt a dán Randersszal. 
Folytatás november 4-én, amikor a CFR utazik a holland csapat otthonába. A román együttes továbbjutási esélyei még nem életbe maradtak, hiszen a második cseh együttes előnye csupán három pont. Viszont egy újabb vereség után már csak matematikai esélyek maradnak arra, hogy a román bajnokcsapat legalább a harmadik számú európai kupasorozatban felmutasson valamit. 

EURÓPA KONFERENCIA LIGA, 3. FORDULÓ

D-csoport

Kolozsvári CFR 1907 – AZ Alkmaar 0–1 (0–1)
Gólszerző: Jesper Karlsson 18.

FK Jablonec – Randers FC 2–2 (1–1)
Gólszerzők: Tomáš Čvančara 35., 53., illetve Stephen Odey 36., 90. (a másodikat 11-esből).

1. AZ Alkmaar    3    2    1    0    4–2    7
2. FK Jablonec    3    1    1    1    3–3    4
3. Randers FC    3    0    3    0    5–5    3
4. Kolozsvári CFR 1907    3    0    1    2    1–3    
 

Utolsó helyen marad a Kolozsvári CFR
A harmadik számú európai kupasorozat is nagy falatnak bizonyult a román bajnokság elmúlt éveit uraló Kolozsvári CFR-nek, ugyanis az Európa Konferencia Liga ötödik fordulója után is nyeretlen marad a szériában, és ezzel biztos eldőlt: két hét múlva búcsúzik a nemzetközi porondtól.
Hollandiában is kikapott a CFR
Nagyon nehéz helyzetbe került a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata.
A Fradi az EL-ben, a CFR a EKL-ben kezd csütörtök este
Csütörtökön megkezdi sorozatban harmadik főtáblás szereplését a nemzetközi kupaporondon a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata.
Cookie