×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
22 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Gong

Otthon – a Duna Táncműhely vendégelőadása

2018.04.29 - 16:47
Megosztás:
Otthon – a Duna Táncműhely vendégelőadása

Május 7-én, hétfőn 19 órai kezdettel a Szakszervezetek Művelődési Házában lesz látható a Duna Táncműhely Albert Camus Félreértés című drámája alapján készített mozgásszínházi előadása.

Az Otthon című előadás központi témája az otthontalanság érzetének tragédiájában áll, egy átlagos család, nem hétköznapi sorsa tárul elénk, egy elkopott család-kép, mely az egymás iránti ragaszkodás hiányát idézi. E történethez egy emberfelettinek tűnő figura erős jelenléte társul, aki mindent tud, beavatkozhatna, de nem cselekszik. Az előadás él a félreértések adta lehetőségekkel és ennek a témának a hangsúlyos és értelmezhető kibontásával. Mit jelent az „otthon” fogalma? Lehet-e vonzalom idegennek hitt emberek között akik, amúgy testvérek? Mit ér egy anya élete, ha már nem ismeri fel a saját fiát? Félreértés a félreértésben, színház a színházban. Ezt szeretnénk egy sajátos formanyelv segítségével kibontani, a kortárs-, kontakt- és néptánc mozgásvilága és ezek stiláris ötvözésének segítségével.

 

Az előadás rendező-koreográfusa Györfi Csaba, dramaturgja Czvikker Katalin, Zeneszerzője Boros Csaba, Jelmez- és díszlettervezője Kiss Zsuzsa. Szereplői: Horváth Eszter, Bonifert Katalin, Rusu Andor, Kriston Fruzsina és Kolumbán Norbert.

Az előadásra jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen lehet érdeklődni.