×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Öt nyugati és délnyugati megyére narancssárga, az ország többi részére sárga riasztást adtak ki a hőség miatt

2021.08.16 - 10:47
Megosztás:
Öt nyugati és délnyugati megyére narancssárga, az ország többi részére sárga riasztást adtak ki a hőség miatt
Fotó: MTI
Másodfokú, azaz narancssárga hőségriasztást adtak ki a meteorológusok Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyére. Az ország többi részére - néhány északi és központi megyét leszámítva - sárga hőségriasztás érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében hétfőn a nappali csúcshőmérséklet eléri a 38-40 Celsius-fokot, helyenként akár 41 fok is lehet. Fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Ezekben a térségekben éjszaka sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Az ország többi részén is nagyon meleg lesz, 34-37 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel.

AGERPRES

Kánikulai hőség jöhet októberben?
Bár az október a legstabilabb őszi hónap, amikor zömében napos időre kell számítani egyre csípősebb éjszakákkal és hajnalokkal, mégis megtörténhet, hogy a trópusi légtömegek hazánkba való betörésével akár 35–38 Celsius-fokig is felkúszik a hőmérő higanyszála.
Sárga hőségriasztást adtak ki nyolc nyugati és délnyugati megyére
Az ország több nyugati és délnyugati megyéjére érvényes sárga hőségriasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Megdőlhetett az európai melegrekord
Megdőlhetett az európai melegrekord: a dél-szicíliai Siracusa közelében szerdán 48,8 Celsius-fokot mértek — számolt be róla a BBC hírportálja.
Cookie