×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Külföld

Öt csapdától fél Orbán Viktor

2022.02.19 - 16:13
Megosztás:
Öt csapdától fél Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén. (Fotó:Miniszterelnöki Sajtóiroda)
Öt gazdasági csapdahelyzet elkerülését tartja szükségesnek a következő tíz évben Orbán Viktor magyar miniszterelnök ahhoz, hogy Magyarország gazdasága sikeres legyen.

A kormányfő szombaton, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén úgy fogalmazott: "a gépház működik, a kassza csörög", "mindenkinek van munkája", tehát nem szükséges pályát módosítania az országnak. Szerinte azonban a jövőben öt olyan csapdahelyzet állhat elő a magyar gazdaság számára, amelyekbe "beleszaladhatunk, ha időben nem hozunk meg döntéseket".

Az első ilyennek a magas külföldi tulajdon csapdáját nevezte, a másodiknak pedig azt, hogy az exportáló nagyvállalatoknak domináns szerepe van és nincs megfelelő mennyiségű és minőségű kis- és középvállalkozó az exportáló cégek között. A miniszterelnök úgy látja: a harmadik csapda a negatív profit egyenleg csapdája, a negyedik a dualitásé, az ötödik pedig a vidék lemaradása. MTI

Pártokra, képviselőjelöltekre szavaz Magyarország és népszavazáson dönt a gyermekvédelmi kérdésekben
Pártokra, képviselőjelöltekre szavaz ma az ország, a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választáson. Emellett ma tartják az országos népszavazást a gyermekvédelmi kérdésekben. Ez az első alkalom, hogy a parlamenti választással egy időben népszavazást is rendeznek.
Orbán: megerősítik a csengersimai határátkelőhelyet - videóval!
A jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk - mondta Orbán Viktor szerdán éjszaka, amikor Facebook-oldalán posztolt a csengersimai határátkelőpontról.
Aurescu: Magyarország visszavonja, hogy csak biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok léphetnek be Magyarországra
Bogdan Aurescu külügyminiszter szerda este a Twitteren közölte, hogy tárgyalt magyar hivatali kollégájával, Szijjártó Péterrel, aki arról tájékoztatta, hogy a magyar hatóságok visszavonják azt a korábban bejelentett intézkedést, amely szerint csak biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok léphetnek be Magyarországra.
Cookie