×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Oros: a PNL teljes vezetősége felelős amiatt, hogy a párt szánalmas állapotba jutott

2021.11.22 - 17:42
Megosztás:
Oros: a PNL teljes vezetősége felelős amiatt, hogy a párt szánalmas állapotba jutott
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) teljes vezetőségének le kellene mondania, mivel "szánalmas' állapotba juttatták a pártot - adott hangot véleményének Adrian Oros ügyvivő mezőgazdasági miniszter, aki, miután kilépett a liberális frakcióból, független szenátorként tevékenykedik.

Hétfői Facebook-bejegyzésében Oros rámutatott, hogy a PNL nem győzött, inkább térdre kényszerítették, és a teljes vezetőségnek le kellene mondania azért, mert ennyire szánalmas helyzetbe taszították eme történelmi pártot. Menniük kellene továbbá a 'mesterségesen szított káoszért, amikor levegőbe röpítették a kormánykoalíciót, súlyosbítva az egészségügyi krízis nyomán amúgy is létező gazdasági válságot. Illetve amiatt, mert elárulták a választókat, akik egy jobboldali koalícióra szavaztak Románia fejlesztése érdekében'.

'Egyikük sem kevésbé vétkes. Parancsra voksoltak, gondolkodás nélkül, holmi gépesített bábokként, a nemzeti érdekre hivatkozva' - írta bejegyzésében Oros.

Hozzátette, a PNL kongresszusán a győztes csapat ígéretet tett arra, hogy legalább 7 évig távol tartja az ország kormányától a PSD-t, ezzel szemben most, térdre kényszerülve, 7 évre szóló kormányzási paktumot kötnek a szociáldemokratákkal.
AGERPRES

Popescu: szerdai ülésén megvitatja a kormány a hibásan kiállított energiaszámlák újraszámolásáról szóló rendeletet
Szerdai ülésén vitatja meg a kormány a hibásan kiállított energiaszámlák újraszámolásáról szóló rendeletet - jelentette ki kedden az energiaügyi miniszter.
Sikeres évet zártak a mezőpetri társulásban
Pecz Csaba váltotta a tavalyi év folyamán a mezőpetri mezőgazdasági társulás élén a korábbi vezetőt, Mózer Ferencet, aki egészségügyi okok miatt volt kénytelen lemondani évtizedeken keresztül betöltött tisztségéről. Az elnök terveiről nyilatkozott.
Az országos mezőgazdasági stratégia véglegesítését sürgeti Dacian Cioloş
Az országos mezőgazdasági stratégia (PNS) véglegesítésére szólította hétfői sajtótájékoztatóján a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke Nicolae Ciucă kormányfőt.
Cookie